Kosárlabda

2024.07.26. 14:43

Paár Márk szeretne élni a több játéklehetőséggel

A Kometa Kaposvári KK NB I.-es kiesését követően az elsők között írta alá új szerződését Paár Márk, a somogyi gárda saját nevelésű tehetsége. A 20 esztendős játékos az előző szezon szélségeiről- és nehézségeiről, valamint a nyári felkészülésről is mesélt lapunknak.

A fiatal játékosa a tavalyi Atomerőmű SE elleni győzelem során megdöntötte felnőtt karriercsúcsát, amit újra beállította néhány meccsel később, amikor az Alba Fehérvár elleni nyertes meccsen 17 pontig jutott. Ezt követően az U20-as bajnokságban is remekelt, 42 pontos egyéni rekordot állított fel, ráadásul a Sopron ellen mindössze két távoli dobást hibázott.

– Milyen szezont tudhat maga mögött, hogy összegezné röviden?
– A szezon első fele szerintem nagyon jól sikerült. Éreztem az edző bizalmát és az összhang is megvolt köztünk már az alapozáskor. A hetedik-nyolcadik helyet céloztuk meg és közel is álltunk hozzá, aztán sajnos az edzőváltás után egy rossz hónap, egy rossz sorozat eldöntötte a szezont. Az alsóházi rájátszásban már csak futottunk a többi csapat után, kapaszkodtunk, de végül kiestünk. Sajnos mi sem tudtunk elég mérkőzést megnyerni és a többi találkozó is kedvezőtlenül alakult.

– Miket sikerült az elvárásaiból megvalósítani? Karriercsúcsokat döntött, tehát ilyen szempontból, egyénileg mondhatni jól sikerült az idény.
– A szezon első felében sikerült elérnem mindent, amit magam elé tűztem ki célul. Úgy érzem, hogy az év második felében is tudtam a csapatot segíteni, ám ekkor már nem éreztem a korábbi önbizalmat, ami eltűnt. A bajnokság végén is volt pár jó meccsem, de úgy gondolom, hogy akkor már hiányzott a megfelelő bizalom aza aktuális edző és köztem. Ráadásul több negatív dolog is közrejátszott, így ez már kicsit keserűbb időszak volt.

– Milyen gondokkal küzdött? Februárban egy betegség miatt kihagyott hat találkozót, ám ha jól tudom, ezen kívül is akadt hátráltató tényező.
– Egy kellemetlen helyen alakult ki nálam tályog, amit műteni kellett volna. Pécsen a meccsen le kellett ragasztani, félő volt hogy ki is szakad. Aztán a következő hazai meccsen elestem és kifakadt. Ezt követően halogattam a műtétet, hogy tudjak edzeni és játszani. Így persze folyamatosan gondot okozott a tályog, újra és újra kifakadt. Június elején estem át a műtéten, ami után két hét pihenő várt rám. Szerencsére ez a dolog már mögöttem van.

– A szezont az U20-as csapattal, az országos rájátszásban zárta. Sajnos nélkülözniük kellett a két meghatározó alapembert, így nem volt egyszerű dolguk Szőke Bálint és Antalics Dániel nélkül. Ezt hogy élte meg?
– Igen, itt is közbeszólt az élet. Center nélkül én voltam még a legmagasabb a keretben ez sajnos többször megbosszulta magát. Amennyiben mindenki egészséges lett volna, úgy teljesen máshogy alakult volna az egész döntő és vele együtt az első mérkőzés. Persze országos szinten a hatodik hely is szép eredmén, de kicsit bánt, hogy ez a remek korosztály nem éremmel, vagy esetleg bajnoki címmel fejezte be az évet. Sokat készültünk rá, már a szezon elején is arról beszélgettünk, hogy szeretnénk a döntőig menetelni, ami végül elmaradt.

– Milyen területen érzi a legtöbb fejlődést a korábbi évhez képet?
– Védekezésben tudtam előre lépni, de úgy érzem, hogy még mindig sokat kellene fejlődnöm, amiért teszek is. Támadásban szintén úgy érzem sokat tanultam, ez talán jobban látszott az idei teljesítményemen. Szeretnék fejlődni a dobásbiztonság terén, hogy minél folyamatosabb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt tudjak nyújtani. Szeretném sokkal stabilabb pontátlagot hozni.

– Mik szerepelnek a nyári tervek között, hogy készül az új szezonra?
– Június 15-től a barátnőmmel felköltöztünk Budapestre, ahol az RSports Performance Studioban egészen július végéig egyéni edzéseket végzek Szegedi Róberttel. Ő már két éve követi a karrieremet, így ismeri a gyengeségeimet. Ezeken próbálunk közösen javítani. Úgy érzem már most is látszik a munka eredménye, szerintem sikerült fejlődni ez idő alatt. Erősebb és robbanékonyabb lettem. Hétvégente Robi járt le Kaposvárra, így szinte folyamatos volt a közös munka és a labdás edzések sem maradtak el.

– Darrion Trammell bejelentésével már teljessé vált a keret. Milyen szezonra számít?
– A célkitűzés mindenképp az, hogy legyen meg a feljutás, illetve egy Hepp Kupa győzelem is jó lenne. Nem tudom mennyire reális ez, nem ismerem a teljes mezőnyt amásodosztályban, de nagyon jó lenne veretlenül elérni a kitűzött célokat. A kiesés által azokra a játékosokra, akik eddig kevesebb szerepet kaptak, most sokkal nagyobb feladat hárul majd. Nekem is nagyobb lesz a felelősségem, így ebből adódóan szeretnék minél többet játszani, fejlődni és bizonyítani.

– A szülei rendszeresen elkísérik és ott vannak a mérkőzésein. Mennyiben segít az ő hozzáállásuk?
– Mindenben mögöttem állnak. Ez is nagy döntés volt, hogy az élvonal helyett maradjak a másodoszályban a Kaposvárral. Ők is segítettek a döntésben, megerősítettek, hogy bárhogy döntök támogatni fognak. A szüleim mindig hangsúlyozzák, hogy amit csinálok, azt maximális odafigyeléssel, energiával tegyem, és szerencsére a barátnőm is támogat mindenben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában