Úszás

2024.08.27. 14:25

Életútjával inspirál a somogyi sportoló

Különleges sporteseményre várták az érdeklődőket a Szegeden a hétvégén – adta hírül a Magyar Szervátültetettek Országos Szövetsége közösségi oldalán.

Rákhely Zsolt a szegedi sporteseményen

Fotó: MSZSZ/Facebook

Amatőr, félprofi és profi sportolót vártak a Maty-Éri versenypályára, hogy próbára tegyék magukat a három táv – 1000, 2000, vagy 3000 méter – egyikén, méghozzá ismert sportolók társaságában. Az eseményen a közelmúltban kiemelkedő eredményeket elért somogyi úszó Rákhely Zsolt is részt vett, aki jelenlétével is inspirálta a résztvevőket.

A siófoki rendőr alezredes több mint három évtizede szolgál, de ami igazán különlegessé teszi az ő történetét, az a küzdelme a Non-Hodgkin limfómával. A műtétek sem tudták megakadályozni abban, hogy folytassa a sportot, ami számára nem csupán hobbi, hanem az élethez való visszatérés kulcs is volt.

A somogyi úszó kisiskolás kora óta aktívan sportolt, és még a betegség legsúlyosabb időszakában sem adta fel. Úszott, kosárlabdázott, vízilabdázott, atletizált, és triatlonozott. A sport Zsoltnak nemcsak a gyógyulásban segített, hanem abban is, hogy újra megtalálja az élet örömét.

Alig néhány héttel azután, hogy Lisszabonban a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-Bajnokságán három arany- és négy ezüstérmet nyert, ismét bizonyított. A hétvégén rendezett sporteseményen kiemelkedő teljesítménnyel 3000 méteres nyílt vízi úszásban a korosztályában az első helyet szerezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában