Kézilabda

2024.08.18. 16:00

Tisztes helytállás a lengyel bajnok MKS Lublin ellen

Fotó: Tompos GABOR

A fehérorosz HC Gorodnichanka Grodno elleni 33–30-as győzelem után a horvát RK Lokomotiva Zagreb ellen is nyerni tudott a NEKA NB I./B-s női csapata, mely a szlovákiai Nagymihályon edzőtáborozik. Bakó Botond együttese ezt követően tisztességgel helytállt, de vereséget szenvedett a lengyel bajnok MKS Lublin ellen. 

A horvát rekordbajnok Podravka Vegeta mögött ezüstérmes Lokomotiva Zagreb elleni siker igen szépen mutat a felkészülési meccsnaptárban, ahogyan az irányító és átlövő Szabó Aida kilencgólos teljesítménye előtt is kalapot lehet emelni. A szünetben még fej-fej mellett állt a két csapat, a hajrát azonban Bakó Botond fiatal csapata bírta jobban. 

RK Lokomotiva Zagreb (horvát)–NEKA 27–31 (17–17)
NEKA: Hornyák, Torda 1 (kapusok) – Tolnai, Molnár R. 2, Berei 2 (1), Bozsodi, Győri 4 (2), Katona 4, Molnár F. 2, Jelena, Alaxai 3, Panyi 4, Szabó A. 9. Vezetőedző: Bakó Botond.

Két nagyszerű győzelem után aztán a felnőtt válogatottak sorát felvonultató, lengyel bajnok MKS Lublin öt góllal jobbnak bizonyult. A boglári lányok nagyot küzdöttek, ám ezúttal nem tudták borítani a papírformát. A találkozó után Pastrovics Melinda, a NEKA kapusedzője elmondta, hogy Torda Vanessza megbetegedése miatt a mindössze 19 esztendős Hornyák Anna végig védte az MKS Lublin elleni találkozót és különösen a második félidőben kiváló teljesítményt nyújtott. Ahogyan a Lokomotiva Zagreb, úgy az MKS Lublin ellen is Szabó Aida volt a legeredményesebb, ezúttal öt találattal.

MKS Lublin (lengyel)–NEKA 32–27 (17–10)
NEKA: Hornyák, Torda (kapusok) – Tolnai, Molnár R. 1, Berei 2 (2), Pónya, Bozsodi 2, Győri 3, Katona 3, Molnár F. 3, Jelena 1, Alaxai 3, Panyi 4 (2), Szabó A. 5. Vezetőedző: Bakó Botond.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában