Ökölvívás

2024.09.10. 11:14

"Megloptak és le akartak szúrni" – Koloszár Valentin feljelentést tesz a rendőrségen

Felrobbant az internet a tavaly 57 kilogrammban magyar bajnoki címet szerző kaposvári ökölvívó TikTok-videójától. Koloszár Valentin a minap egy átveréses rablás áldozata lett Budapesten, a népligeti autóbusz-pályaudvaron. Egy kés is előkerült, a válogatott bokszolót kis híján fényes nappal szúrták le húszezer forintért.

Koloszár Valentin tavaly decemberben, a 100. Papp László felnőtt ökölvívó magyar bajnokságon robbant be a köztudatba, miután a Ring SC Kaposvár versenyzője hatalmas meglepetésre feladásra késztette a jóval esélyesebb Európa-bajnoki bronzérmes Veres Rolandot, így kereken ötven év után lett újra felnőtt magyar bajnoka Kaposvárnak.

Koloszár Valentin
Koloszár Valentin és Veres Roland összecsapása az OB-n Fotó: Dömötör Csaba

A visszavágón aztán januárban Koloszár vereséget szenvedett, törött kézzel küzdött, majd oldalunknak őszintén nyilatkozott a rá nehezedő mentális teherről. 

– Kést fogtak rám, le akartak szúrni és elvették az összes készpénzemet fényes nappal, a népligeti autóbusz-pályaudvaron – mondja a Tik-Tok-ra feltöltött videójában Koloszár Valentin. – Romániából jöttem haza, egy válogatott tornáról érkeztem Budapestre, onnan szálltam volna át Kaposvárra. Nagy bőröndökkel várakoztam a buszmegállóban, amikor odajött egy fiatalember babakocsival, benne a gyerekkel, hogy váltsak fel neki húszezer forintot, mert buszjegyre apróbb pénz kellene neki. Segíteni akartam, és pont volt nálam annyi. Oda is adtam neki, ő meg a kezembe nyomott egy kamu bankjegyet, majd elkezdett futni a babakocsival, én meg a rajtam lévő két táskával utána rohantam.

– Amikor utolértem, elkezdett könyörögni, hogy kell neki a pénz, mert meg akarják őket ölni. Mondtam, hogy nem érdekel, adja vissza a pénzem, de hirtelen megjelent hátulról egy nő, késsel a kezében, hadonászott és megkérdezte, miért kergetem őket. Itt már leesett, hogy ez egy előre megtervezett csalás volt – fogalmazott Koloszár Valentin, az év somogyi férfi sportolója, aki állítja, az esetet kamera rögzítette, illetve egy biztonsági őr is végignézte az eseményt, de nem volt hajlandó cselekedni. – Mondta, hogy ő nem látott semmit, nem szúratja le magát. Megkérdeztem, mi lesz, ha megverem a csalókat? Erre azt válaszolta, hogy kihívja a rendőröket – sóhajtott a magyar bajnok bokszoló, aki hozzátette, azért sem akart erőszakot alkalmazni, mert korábban két év felfüggesztett börtönre ítélték, pedig akkor is csak védte magát.

Koloszár hivatalos feljelentést tesz

Kedden délelőtt telefonon értük el a sportolót, aki megkeresésünkre elmondta, hogy a nap folyamán hivatalosan is feljelentést tesz a rendőrségen, így az ügy tovább folytatódik a hatóság bevonásával. 

A Ring SC Kaposvár ökölvívója, Koloszár Valentin egyébként hosszú idő után húzhatott újra kesztyűt válogatott színekben és lett bronzérmes a Moldovian Bell tornán, miután az elődöntőben ukrán riválisa pontozással nyert. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában