Kosárlabda

3 órája

Kaposvári KK: utolsó percben dőlt el a rangadó, Markovic kosara döntött

A másodosztályú férfi kosárlabda-bajnokság (NB I./B Piros csoport) 4. fordulójában a tavalyi döntős Újbuda MAFC látogatott Kaposvárra, ahol a felek egy végletekig kiélezett rangadót vívtak. A Kaposvári KK tizenhárom pontos előnyben is volt, Branislav Dzunic csapata ezt követően hátrányba került, de visszajött és fordítani tudott.

Kaposvári oldalon ahogyan a hétvégén Miskolcon, úgy kisebb sérülések miatt most sem számíthatott három játékosára Branislav Dzunic. A találkozót így a lelátóról figyelte Bogdán Benedek, Kocsis Zalán és Szőke Bálint, de a túloldalon is voltak hiányzó kulcsemberek.

Kaposvári
Kometa Kaposvári KK     Fotók: Lang Róbert

1. negyed: Nem kezdett jól a Kaposvári KK (0–4), az első hazai pontokra több támadást és közel három percet kellett várni. Könnyen nagyobb előnyt is kialakíthatott volna az Újbuda MAFC, ha Kis Raul ezt követően nem szerez két triplát és iratkozik fel viszonylag gyorsan nyolc ponttal. Míg vendég oldalon eloszlottak a pontok, addig hazai részről Uros Rosic vette át a stafétát. Két triplája is célba ért és végül tíz ponttel zárta az első játékrészt (22–22).

 

2. negyed: A kétperces szünet után Luka Markovic tett fel pontokat a táblára, 29–24-nél pedig Lakits András révén érkezett a vendég időkérés. A találkozó 14. percében Antalics Dániel már a harmadik személyi hibáját ütötte be, támadásban pedig Darrion Trammel volt a szokottnál haloványabb. Ez azonban a társakat nem zavarta, ugyanis Markovic hármasa után először volt kétszámjegyű a különbség (35–25). Vendég oldalon Pintér Dávid próbálta húzni a szekeret, ez azonban csak arra volt elegendő, hogy a különbség ne nőjön. Az első félidő utolsó perceiben aztán ütemet tévesztett a Kaposvár, amin Branislav Dzunic időkérése sem segített, így a játékrész közben meglévő tizenhárom pontos előny szinte teljesen elfogyott (47–44).

Luka Markovic, a Kaposvári KK játékosa (labdával)

3. negyed: A nagyszünet után többször is támadhatott a vezetésért a MAFC, mely végül Kovács Levente ziccere után realizálódott (54–56). A második negyed közepén meglévő tizenhárom pontos előnyből hatpontos hátrány lett, miközben Trammell volt a negyedik hazai játékos, aki átlépte a tízpontos határt (60–66). Vendég oldalon Pápai Máté ekkor már tizenhat pontnál járt, amivel abban a pillanatban a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult. A harmadik negyed utolsó másfél perce végül Rosic-show-t hozott, a szerb-magyar kettős állampolgár zsinórban nyolc pontot dobott, amivel fordított a Kaposvár (68–67).

4. negyed: Az utolsó játékrész első felében mindkét oldalon sok volt a hiba. Markovic triplája üde színfontként emelhető ki, de így is fej-fej melett, 72–72-vel érkeztek meg a csapatok az utolsó öt percre. Antalics a hajrára kipontozódott, Kis egymást követő két büntetőnél rontott, a MAFC pedig eztkihasználva Katona József triplájával fordított (77–78). Az utolsó percet végül 83–82-ről kezdték meg a csapatok: Katona beleállt egy tiszta hármasba, ami kimaradt, a lepattanót Trammell szedte össze, majd a túloldalon Markovic helyezett el a gyűrűben egy győzelmet érő ziccert. Időkérés után a MAFC még megkísérelt két triplát, azok viszont kijöttek, a második lepattanó után pedig Markovic indult és állította be a végeredményt (87–82).

Kaposvári KK | Egy fontos lépés...

Első igazán fontos rangadóját ha nehezen is, de megnyerte a Kaposvári KK. Az Újbuda MAFC elleni összecsapás azonban remekül tükrözte, hogy a nagyarányú, könnyed győzelmek nem tehetik jóllakottá és elbizakodottá Branislav Dzunic csapatát. A másodosztály élmezőnye erős, a feljutásért folytatott harcban pedig vannak és lesznek is riválisok. NB I.-es színvonalról egyelőre nem szabad beszélni Kaposváron, az orszályváltást ki kell harcolni, azért pedig még nagyon sokat kell dolgozni. 


Kometa Kaposvári KK–Újbuda MAFC 87–82 (22–22, 25–22, 21–23, 19–15)
Kaposvár, Kaposvár Aréna: 800 néző, Vezette: Esztergályos Róbert, Horváth Alajos, Földesi Marcell.

Kometa Kaposvári KK: Paár (7/3), Trammell (19/3), Antalics (2),  Markovic (23/6), Kis R. (12/6). Csere: Puska (4), Rosic (18/12), Völgyi (2), Fehérvári (-), Pucz (-), Hajduk (-). Vezetőedző: Branislav Dzunic.
Újbuda MAFC: Katona (16/9), Kovács L. (14/3), Vámos (4/3), Bordács (14), Pápai (16/3). Csere: Biber (2), Pintér D. (16/9), Molnár T. (-), Herló (-), Halász (-), Viola (-). Vezetőedző: Lakits András.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 5–6. 5. p.: 10–11. 8. p.: 12–18. 10. p.: 22–22. 13. p.: 30–24. 16. p.: 43–33. 18. p.: 45–36. 20. p.: 47–44. 24. p.: 54–54. 27. p.: 58–63. 30. p.: 68–67. 33. p.: 71–70. 36. p.: 77–75. 39. p.: 83–82.


Mestermérleg

Branislav Dzunic: – Egylabdás mérkőzés volt, a mérleg nyelve felénk billent. A védekezésünk a hajrában rendben volt, támadásban viszont végig rossz ritmusban játszottuk. Sok üres lehetőséget alakítottunk ki, de a doboszázalékunk katasztrófális volt. Eddig ez nem volt jellemző, ez egy új dolog, de valószínűleg ehhez jócskán hozzátett ellenfelünk védekezése. Azt viszont látni kell, hogy az ilyen mérkőzések sokkal hasznosabbak, mint a nagyarányú, könnyed győzelmek. Végezetül szeretnék köszönetet mondani a kilátogató szurkolóknak, akik ma is fontos szerepet játszottak a győzelemben. 

Lakits András: Hiányérzet van benne, akkor lennék elégedett, ha nyertünk volna. Ugyanakkor büszke vagyok, mert hét játékossal értük el ezt az eredményt egy nagyon mély kerettel rendelkező csapat ellen. A találkozó nagy részében a csapat betartotta azt, amire készültünk. Úgy érzem, hogy a játékunk alapján megérdemeltük volna a győzelmet. Hiszem, hogy ez a mai egy mentális győzelem, a hibákat viszont látni kell. Sok második lehetőség maradt ki, ahogyan büntető is. Az viszont a csapatom erejét mutatja, hogy így is mérkőzésben tudtunk maradni. A fáradtságnak és az alacsony rotációs lehetőségnek tudom be azt, hogy engedtünk tizenöt támadólepattanót és kihagytunk tizenhárom büntetőt. 


Folytatás október 26-án, szombaton az Óbudai Kaszások otthonában. A kupasorsolásról szóló cikkünket pedig ITT olvashatja el!


További videós tartalmak

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában