Helyi sport

6 órája

A NEKA nyerte a kőkemény küzdelmet

Hazai pályán arattak fontos győzelmet Bakó Botond tanítványai a női NB I/B hatodik fordulójában a SZISE ellen. A NEKA ezzel a negyedik győzelmét szerezte meg a bajnokságban, így a harmadik helyen állnak a másodosztályú pontvadászatban.

Fej-fej melletti küzdelemben kerekedett felül a NEKA csapata a bajnokság újabb fordulójában. Az idegek harcában a szívvel lélekkel játszó akadémisták a hazai közönség előtt bizonyítottak a SZISE gárdája ellen, és 26–23-as eredménnyel szerezték meg újabb győzelmüket.

A NEKA győzelme hazai pályán
A NEKA szívvel-lélekkel küzdött
Fotó: Németh Levente

NEKA–SZISE 26–23 (12–12)

Balatonboglár, NEKA Sportcsarnok, 111 néző. V.: Hársfalvi Zs., Mórocz R.

NEKA: Torda – Katona 4, Panyi 4, Bozsodi 6 (2), Győri, Szabó A. 7, Berei 4 (2). Csere: Hornyák (kapus), Kriston, Molnár F., Mórocz F. 1, Jelena. Vezetőedző: Bakó Botond.

Hétméteresek: 6/4, illetve 10/7.

Kiállítások: 4 perc, illetve 12 perc.

Erősen kezdett a NEKA csapata és hamar meg is szerezték a vezetést. Majd kissé megtorpantak a bogláriak és az ellenfélnek sikerült felzárkózni, a fej fej melletti küzdelem jellemezte a játékot a félidő hajrájában, így egállal vonultak szünetre a csapatok.

A NEKA csapata a védekezésben is remekelt a második részben

A második felvonásban sok hibával játszott mindkét fél, így egyik gárda sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni a másik ellen. Panyi Anna és Bozsodi Eszter bravúros akciói után azonban a NEKA magához ragadta a vezetést. A vendégek nem hagyták sokáig örülni a házigazdát, a SZISE csapatának újra sikerült felzárkóznia, de az adok-kapokból a bogláriak jöttek ki jobban. Szabó Aida és Bozsodi Eszter találatai után kettővel lépett el a NEKA. A találkozó végéhez közeledve az akadémisták védekezése remekelt, ebből merítve erőt ismét a vendégek kapuját támadták eredményesen, ezzel eldöntve a mérkőzés sorsát és megszerezve a fontos győzelmet a SZISE csapata ellen, melyet a szurkolók is hosszú percekig tartó vastapssal díjaztak a helyszínen.

MESTERMÉRLEG

Bakó Botond: – Nehéz mérkőzést játszottunk, pláne mentálisan, mondhatjuk, hogy az idegek harca volt. Nehezen találtuk meg a védekezés ritmusát, a második félidőben volt egy szakasz, ahol a nyitott védekezés segített, illetve Torda Vanessa nagyon jól védett és abból tudtunk két-három könnyű gólt lőni, amivel megfordult a mérkőzés menete. Támadásban körülményesek voltunk, megint rengeteg ziccert hibáztunk, megnehezítettük a saját dolgunkat, de nem lehet mindig jó játékot produkálni, tudomásul kell venni, hogy néha hullámzik a teljesítmény. Amikor egy jó csapat ellen egy visszafogottabb produkcióval tudunk nyerni, az azt jelenti, komolyan koncentráltak a lányok, akarták a győzelmet, eszméletlenül küzdöttek, és ez látszott és hallatszott is a pályán. A nehéz pillanatokban is megmaradt az a koncentráció, ami a végjátékhoz kellett.

JÁTÉKOS SZEMMEL

Berei Krisztina: – Egy küzdős, nagy tempójú mérkőzést játszottunk, sajnos nem a legjobb formánkat hoztuk, de szerencsére ilyen helyzetben is jól tudtunk koncentrálni és sikerült nyerni.

Kriston Kíra: – Kemény mérkőzést játszottunk. Több hibánk volt védekezésbe és támadásba is, mint az eddigi meccseken, de nagyon nagyot harcoltunk és a végén is ott tudtunk maradni fejben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában