Kosárlabda

2 órája

Továbbra is veretlen a Kaposvári KK

Az eddig győzelem nélkül álló Óbudai Kaszások otthonában folytatta a veretlen Kometa Kaposvári KK szombaton az NB/I. B Piros csoport 5. fordulójában.

Böcz Zoltán

A kaposvári keretbe visszatért Kocsis Zalán és Szőke Bálint sérülést követően. A sérüléssel bajlódó  Bogdán Benedek mellett Kis Raul sem utazott el a csapattal Budapestre. A Kaszások egyik legjobb pontszerzője, Bagó Martin szintén nem lépett pályára.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, Branislav Dzunic időt két két percnyi játék után 4–2-es állásnál. Luka Markovic révén egyenlítettek a vendégek, de jobban dobtak a Kaszások, akik 16–12-nél el tudtak lépni. A Kometából Puska Bence szerzett két középtávolit, majd Rosic Uros szerzett sorozatban 5 pontot, így vették át a vezetést a negyed végére.

A második felvonásban már pontosabban dobtak a zöld-fehérek. Paár Márk iratkozott fel a pontszerzők közép egy hármassal rögtön az elején, de a visszatérő Szőke Bálint is eredményes volt távolról. 19–26-os állásnál két pontra zárkóztak a fővárosiak Martinez és Kevin Swanson kosarai révén. A félidő előtt 5 perccel Szőke megszerezte hatodik pontját is, majd Puska Bence vágott egy triplát, így 26–35-re elhúztak a somogyiak. A hetedik kaposvári eladott labdát a korábban az élvonalban kosarazó Radics Gerzson használta ki, időt kért a vendég gárda. A második etap utolsó perceiben növelni tudták az előnyt Markovic kosaraival, aki már tíz pontnál járt. A vendégek amerikai irányítója is rákapcsolt a pontszerzés terén, szintén tíz pontnál járt a nagyszünetre. 31–50-es eredménnyel zárult az első félidő.

A fordulás után 6 somogyi dobás is kimaradt az első percekben, ám az óbudai csapat így is csak két ponttal tudta csökkenteni a hátrányát. Végül Rosic Uros 11. pontjával tört meg a rossz kaposvári széria. A szerb-magyar kosaras egyébként 6 lepattanót is szedett már a találkozó 24. percéig. A harmadik negyed végéhez közeledve eladta a labdát a Kaposvár, melyből Kevin Swanson megszerezte a 15. pontját, ezért időt kért Branislav Dzunic 39–58-as állásnál. A negyed végén Puska Bence szerzett labdát és zsákolt a másik oldalon, ráadásul a következő támadásnál egy triplát is berámolt, így 16 perc játék után 12 pontnál járt.

A záró játékrészt 42–70-es állásnál kezdődött. Kevés pontot hoztak a negyed első percei, az addig négy egységet jegyző Kaposvár Darrion Trammell hármasával növelte a különbséget. Ezt követően két triplát berámoltak a hazaiak, így gyorsan csökkent a különbség 54–79-nél. Időt kért a somogyi alakulat. A meccs végéhez közeledve Luka Markovic triplája törte meg a Kaszások lendületét. Innen már nem tudott csodát tenni a hazai együttes. A Kaposvár továbbra is veretlenül várja a bajnoki folytatást.

Óbudai Kaszások–Kometa Kaposvári KK 58–86 (16–19, 15–31, 11–20, 16–16)
Budapest, Óbudai Kaszások Kosárlabda Csarnok. V.: Hervay T., Menyhárt F., Hegedűs A.

Óbudai Kaszások: Boros M. 6, Radics G. 9/3, Balázsi B. 2, Swanson 18, Szabó D. Csere: Martinez R. 13/9, Lakosa Á. 10/3, Hajdu G., Szántó D., Szabados B., Horváth B., Madár A.
Vezetőedző: Gedei Tibor.

Kometa Kaposvári KK: Trammell 17/3, Puska B. 15/9, Paár M. 8/3, Markovic L. 17/3, Antalics D. 4. Csere: Rosic U. 14/6, Völgyi M. 2, Szőke Bálint 8/3, Kocsis Z., Pucz Z., Fehérvári Cs., Hajduk A.
Vezetőedző: Branislav Dzunic: Edzők: Filipovic Gordan, Szőke Balázs.

A csapat legközelebb a Hepp Kupa második fordulójában lép pályára a Kanizsa KK ellen november 2-án 16 órakor a Kanizsa Arénában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában