Kék hírek, bulvár

2010.12.03. 09:07

Megbénult a közlekedés a hirtelen jött hótól, több busz is kicsúszott

Az ónos eső után újabb nehezségéket okozott Somogyban a hajnali havazás, több autóbusz keresztbe állt az úton. Több járat is késett.

Harsányi Miklós

Egy keresztbe fordult kamion teljes szélességében elzárta pénteken reggel az utat Somogyaszaló és Mernye között.

A hajnali havazás újabb nehézségekhez vezetett Somogyban. Kaposváron a kora reggeli órákban jegesedett az út, a Keleti temető szakaszon több teherautó keresztbe állt, a buszok nehezen közlekedtek a töröcskei-, a répáspusztai-, a Lonka-hegyi vonalon.

– Gondjaink adódtak a Kőrösi Csoma utcánál és a Raktár utcai kereszteződésnél is – folytatta Csapó József, a Kaposvári Tömegközlekedési (KT) Zrt. vezérigazgatója. – A Raktár utcai buszfordulónál nem tolták le a havat, emiatt nagyjából 15 percig tolatgatott a busz.



Kisebb-nagyobb késések fordultak elő a városban, a répási járat közel 20 perces csúszással érkezett meg. Újabb nehézséget jelentett, hogy az Eger utcai kereszteződésnél a KT Zrt. álló autóbuszának csúszott egy autó. Személyi sérülés nem történt, a buszban és a járműben kár keletkezett. Ennek nagyságáról egyelőre nincs pontos információ, az igazgató azonban megjegyezte: a Scania javítása meglehetősen drága.

A Kapos Volán Zrt. hajnali és reggeli járatai menetrendszerűen közlekedtek. Erről Kovács Melinda, a vállalat vezérigazgatói asszisztense számolt be.
– Jelenleg Somogyaszaló és Mernye között áll a forgalom, teljes útzár van egy keresztbe fordult kamion miatt – közölte. – Kaposszerdahely felé szintén áll a forgalom, mivel az Egyenesi úton keresztbe fordult egy helyi járatos autóbusz. Így ezen a két területen jelenleg nincs autóbusz-közlekedés. Ebből adódóan késések és járat kimaradások várhatóak.

Nagyatád, Csurgó, Barcs térségében rendben közlekednek az autóbuszjáratok, csak pár perces késések fordulnak elő - folytatta Kovács Melinda. Siófok térségében szintén nincsenek fennakadások. Tab térségében azonban a csúszós, jeges utak miatt nagyobb késések is előfordulhatnak.



Nemsokkal ezelőtt az említett két útszakaszon (Somogyaszaló és Mernye, illetve Kaposszerdahely térsége) helyreállt a forgalom, újra közlekednek az autóbuszjáratok.

A vonatot választók sem úszták meg idegeskedés nélkül az utazást. Imre Lászlóné, a MÁV Zrt. dél-dunántúli regionális szóvivője a Sonline.hu-nak pénteken elmondta: a reggeli órákban 10-20 perces késések fordultak elő a Balaton déli partján. Ezen kívül a Nagykanizsa-Balatonszentgyörgy vonalon is lassabban jártak a vonatok, egyes helyeken váltóállítási nehézségek adódtak. A korábbi késések mostanra mérséklődtek.

Észak-Somogyban az éjszaka intenzív havazás volt, Fonyód térségében öt-, Sávoly vonzáskörzetében nagyjából 15 centiméter hó esett.
Az M7-es sztrádán nem volt baleset – tájékoztatott péntek délelőtt Damásdi Miklós, a fonyódi autópálya-mérnökség vezetője. – A forgalom folyamatos, jelenleg jól járható az autópálya.

Szakemberek a teljes szakaszon gondoskodtak a síkosságmentesítésről, a fonyódi autópálya-mérnökség az éjszaka folyamán hét gépet indított útnak. A havazás kezdetétől, csütörtök délutántól péntek délelőttig 125 tonna sórt szórtak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!