Tanácskozás

2024.07.26. 09:06

A miniszterelnök a határon túli magyar szervezetek vezetőivel egyeztetett

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken munkaebéden tárgyalt a határon túli magyar szervezetek vezetőivel Tusnádfürdőn –tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) munkaebéden tárgyal a határon túli magyar szervezetek vezetõivel Tusnádfürdõn 2024. július 26-án. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b2), Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezetõ államtitkár (b) és Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke (b4)

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A tanácskozáson Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokratikus Szövetség elnöke, Forró Krisztián, a felvidéki Magyar Szövetség elnöke, Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke, Orban Duąan, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár valamint Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke vett részt.

Megállapították: az elmúlt évek nemzetpolitikájának köszönhetően a külhoni magyar közösségek az élet minden területén megerősödtek.

Intézményrendszert tartunk fenn és fejlesztünk az oktatás, a kultúra, az egyházak, a sport és a média területén. Megerősítettük a külhoni magyar politikai intézményrendszert is. A 2023-as és 2024-es választásokon a Kárpát-medencei magyar pártok megtartották pozícióikat országos, regionális és helyi szinteken is

– olvasható a közleményben.

Korábban írtuk:

Jó reggelt, Tusnád!

 – jelentkezett ma reggel a miniszterelnök a közösségi oldalán. 

Erdélyi divat

 – írta a Facebookon közzétett fotójához Orbán Viktor. 

Amint arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön este megérkezett Tusványosra, ahol szó szerint huszáros fogadtatásban részesült. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában