unicef-gála

2018.02.27. 11:59

Bolt csapatkapitány lesz Manchesterben

A június 10-ei, manchesteri UNICEF-gála egyik csapatának kapitánya lesz Usain Bolt; a tavaly visszavonult nyolcszoros olimpiai bajnok atléta vasárnap jelentette be, hogy szerződést írt alá egy futballcsapatnál, kedden pedig az is kiderült, hogy ez az együttes a "futballsegély világválogatott".

(FILES) In this file photo taken on August 25, 2012 Manchester United supporter, Jamaican Olympic sprint champion Usain Bolt recreates his famous celebration on the pitch while showing off his gold medals before the English Premier League football match between Manchester United and Fulham at Old Trafford in Manchester, north-west England on August 25, 2012. RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Jamaican sprinter Usain Bolt, multiple Olympic and world champion, announced on Twitter he has signed a contract with a football club whose name he will unveiled on February 27, 2018. / AFP PHOTO / Andrew YATES

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Andrew Yates

Az ellenfél egy angol gárda lesz, amelyben ex-labdarúgók és előadóművészek kapnak helyet, s a popsztár Robbie Williams lesz a kapitánya.

A jótékonysági mérkőzés bevételét az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja, az UNICEF kapja.

„A futballsegély az UNICEF-ért egyedülálló mérkőzés lesz” – mondta kedden, a Twitteren közzétett videóüzenetében a 31 éves Bolt, aki közel kilencéves

100 méteres világcsúcsára utalva a meze hátoldalán a 9.58-as számot viseli majd.

A jamaicai sportember többször beszélt arról, hogy szeretne egy nagy klubban, mint például kedvenc csapatában, a Manchester Unitedben vagy a Borussia Dortmundban játszani. A hobbifutballista vasárnap azt közölte, hogy „éppen aláírt egy szerződést egy futballcsapattal”.

Bolt nyolc olimpiai aranyérme mellett 11 világbajnoki címet gyűjtött és öt világcsúcsot állított fel. A 100 és 200 méteres síkfutás világrekordját 9.58, illetve 19.19 másodperccel 2009 óta tartja.

Borítókép: AFP PHOTO / Andrew Yates

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!