Finomság
2024.08.24. 10:28
A hét süteménye: a margó torony
Koszorus Rita
Hozzávalók
50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg darált dió
10 dkg sütőmargarin
20 dkg porcukor
0.5 dl rum
3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- A darált kekszet a dióval, a porcukorral, a nal, a rummal és a kakaóporral összedolgozuk. A kókuszgolyóhoz hasonló állagot kell kapnunk. Ha esetleg száraz lenne, és nem állna össze, cseppenként adjunk hozzá et.
- A masszát porcukorral megszórt margó torony formába nyomkodjuk majd kiütögetjük. Minden töltés előtt érdemes megporcukrozni a forma belsejét. Ha nincs ilyen formánk, akkor kézzel is formázhatunk a masszából kúpokat. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre