Finomság

2024.08.24. 10:28

A hét süteménye: a margó torony

Koszorus Rita

Hozzávalók
50 dkg    darált háztartási keksz    
20 dkg    darált dió    
10 dkg    sütőmargarin    
20 dkg    porcukor    
0.5 dl    rum    
3 ek    cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

  1. A darált kekszet a dióval, a porcukorral, a nal, a rummal és a kakaóporral összedolgozuk. A kókuszgolyóhoz hasonló állagot kell kapnunk. Ha esetleg száraz lenne, és nem állna össze, cseppenként adjunk hozzá et.
  2. A masszát porcukorral megszórt margó torony formába nyomkodjuk majd kiütögetjük. Minden töltés előtt érdemes megporcukrozni a forma belsejét. Ha nincs ilyen formánk, akkor kézzel is formázhatunk a masszából kúpokat. Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Mindmegette.hu 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában