Betekintés a jövőbe

2024.08.28. 17:25

Siófokon egy év múlva indul a Debreceni Egyetem campusa: Izgalmas kezdet az I. Nyári Egyetemmel

A Debreceni Egyetem siófoki campusa egy év múlva nyílik meg, de az I. Nyári Egyetem már most betekintést nyújtott a jövő lehetőségeibe.

Hajdú Marianna

Siófok életében hamarosan új fejezet kezdődik: a Debreceni Egyetem és a város közötti együttműködés révén egy év múlva megnyílik az első egyetemi campus a Balaton partján. Bár a campus megnyitása még folyamatban van, a város már most ízelítőt kapott abból, mit hoz a jövő, hiszen szerdán megtartották az I. Siófoki Nyári Egyetemet.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja előadást tart a I. Siófoki Nyári Egyetemen, a Siófok Campus lehetőségeiről
A Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltán előadást tartott a I. Siófoki Nyári Egyetemen, ahol az egyetem siófoki campusának lehetőségeit mutatta be
Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

Az eseményen a résztvevők betekintést nyerhettek abba, milyen előnyöket kínál majd a készülő campus a helyi diákoknak, miközben neves előadók sora gazdagította a tudásukat különböző tudományterületeken. 

Az eseményt Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja nyitotta meg, kiemelve, hogy a siófoki campus elindulása mérföldkő lesz mind a város, mind az egyetem számára.

Az I. Siófoki Nyári Egyetem keretében Kovács Árpád, a Debreceni Egyetem professzora tartott előadást, ahol a természeti erőforrások kihívásait és lehetőségeit tárgyalta. A helyi szakképzés jövőjét a Siófoki Szakképzési Centrum előadása mutatta be, míg a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara az egészségügy menedzsment aktuális kihívásait és megoldásait ismertette. Az érdeklődők emellett hallhattak a játékok szerepéről a fizikai aktivitás növelésében, amelyet a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar mutatott be. A Gyógyszerésztudományi Kar előadása a gyógyszerfejlesztés tradícióit és innovációit tárgyalta, míg az Informatikai Kar a jövő potenciális képzéseit vázolta fel. A Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kar előadása a mikroorganizmusok jelentőségét ismertette a szőlészetben és borászatban.

Az I. Siófoki Nyári Egyetemen Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője is megjelent és mint mondta, a Debreceni Egyetem siófoki jelenléte nemcsak az oktatás színvonalát emeli, hanem hosszú távon is hozzájárul a város gazdaságának fejlődéséhez. Úgy tartja, hogy az együttműködés eredményeként Siófok valóban egyetemi várossá válhat, ahol a tudás, az innováció és a gazdasági növekedés kéz a kézben járnak majd.

Az I. Siófoki Nyári Egyetem nemcsak szakmai programokat kínált, hanem a város és az egyetem közötti együttműködés szilárd alapjait is lerakta, amely a jövőben még több közös projektet hozhat. Egy év múlva a siófoki campus megnyitásával a helyi és a környékbeli diákok számára valósággá válik a továbbtanulás lehetősége a Balaton partján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában