Vármegyei időjárás

2024.01.31. 08:00

Időjárás szempontjából nyugodt, eseménytelen nap vár ránk

Sonline.hu

Fotóillusztráció

Fotó: Bricolage

Somogy vármegyében, szerdán még nyugodt, eseménytelen időjárás valószínű, a légmozgás gyenge marad. Nyugat felől vastagodó fátyolfelhőzet húzódik fölénk, így szűrt napsütéses, valamint tartósan ködös, ködfelhős területek váltakoznak. Éjszaka lecsökken a frontfelhőzet, azonban a köd és a ködfelhőzet ismét terjeszkedik. Mérséklődik az éjszakai lehűlés.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel -2,
szerda délután 7,
csütörtök reggel 0 fok körül alakul.

A legvalószínűbb folytatás:
– Csütörtökön északnyugat felől fokozatosan mindenütt megvastagszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé várható kisebb eső. Többfelé megerősödik a nyugati, majd estétől az északnyugati szél, hidegfront érkezik, ez kisöpri a ködöt. Nyugaton jelentősen megenyhül az idő.
– Pénteken hideg-, majd melegfront alakítja időjárásunkat. Változóan felhős idő ígérkezik, délutántól nyugat felől ismét egyre többfelé kisebb esővel. Napközben gyengül az északnyugati, majd ismét erősödik a délnyugatira forduló szél. Országszerte enyhülés kezdődik.
– Szombaton újabb hidegfront, erős, viharos nyugati, északnyugati szél, változóan felhős ég, egy-egy futó zápor jellemezheti majd az időjárást. A legerősebb széllökések ezen a napon itt-ott elérhetik a 90 km/h-át. Jelentősen enyhül az idő.
– Vasárnap folytatódik a szeles időjárás, és általában erősen felhős, vagy borult lehet az ég. Kisebb eső, zápor ezen a napon is előfordulhat. Még tovább enyhül az idő. A hőmérséklet helyenként a 15 fokot is megközelítheti, és szinte mindenütt 10 fok fölött valószínű a csúcsérték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában