Vármegyei időjárás

2024.05.20. 07:55

Folytatódik a napos idő elszórtan záporokkal

A napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Marad a nyárias meleg 25-26 fokos maximumokkal. Élénk lesz a DK-i szél.

Sonline.hu

Fotó: Getty Images

Somogy vármegye térségében hétfőn folytatódik a fülledt, meleg idő. Erősen változó felhőzetből elszórtan fordul elő zápor, zivatargóc.
A reggeli, délelőtti időszakban mérsékelt vastagságú, vékonyodó, gomolyosodó felhőzet látszik valószínűbbnek. Ekkor kisebb az esélye csapadékgóc előfordulásának, de elszórtan ekkor is lehetnek helyi záporok..
A déli órákhoz közeledve a felhőzet többfelé felszakadozik, majd a napsütés hatására erőteljes gomolyképződés indulhat. Az országszerte labilizálódó légkörben jelentősen nő a helyi, kis körzeteket érintő, de esetenként viharos zivatargócok, záporok kialakulásának veszélye.
Éjjel az ország nagyrészén csökken a csapadékhajlam, lenyugszik a légkör. Az esti csapadékgócok az északkeleti térségben szűnnek meg legkésőbb. Változó, vékonyodó, szakadozó felhőzet várható. Hajnalban, a nyugati határvidéken ismét kialakulhatnak záporok.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel  25,
hétfő délután 26,
kedd reggel 14 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden kifejezetten fülledt, változóan felhős-napos idő ígérkezik, szórványosan, időben és térben eltérően esőkkel, záporokkal, zivatarokkal. Ciklon alakítja időjárásunkat. Napközben élénk, nyugaton erős DDK-i szél támad, majd az esti órákban, az északnyugati határvidéket várhatóan már a ciklon hidegfrontja közelíti. A labilizálódó légkörben többfelé hullhat, kis körzetet érintő, kiadós, felhőszakadás jellegű csapadék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában