Vármegyei időjárás

2024.07.22. 07:47

A hőmérséklet ismét magasra emelkedik, és rengeteg napsütésre számíthatunk

Somogy vármegye térségében hétfőre sok napsütés mellett délelőtt jellemzően gyenge, délután mérsékelt gomolyfelhősödés várható. A reggeli, nyugati országrészt érintő zivatargócok még kora délelőtt elgyengülnek, majd ott is kitisztul az ég.

Fotó: Németh András

A hőmérséklet ismét magasra emelkedik. Északon lesz a viselhetőbb, 31-34, délen az erősebb, 34-37 fok körüli hőség.
Csapadék az ország legnagyobb részén nem hullik, de a délutáni gomolyfelhősödéssel nő a helyi, kis körzetet érintő, de akár heves zivatargócok előfordulásának esélye. A késő délutáni, esti időszakban, az ország nyugati felén látszik elsősorban esély kialakulásukra. Eközben este, a Dunántúl térségében feltámad és megerősödik az északnyugati szél.
Éjjel, nyugaton még lehetnek elvétve csapadékgócok, illetve az északi határvidéken is kipattanhat egy-egy zivatargóc. Másutt gyengén vagy mérsékelten felhős, csillagfényes égbolt a valószínűbb. Az ország nyugati felén erős lökésekkel kísért ÉNY-i szél fúj. Keletebbre gyenge marad a légmozgás.

A jellemző hőmérséklet átlag:
hétfő reggel 19,
hétfő délután 33,
kedd reggel 21 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden hidegfront érkezése alakíthatja időjárásunkat. Északnyugaton mérsékeltebben meleg, keleten és délen 30 fok feletti hőmérsékletű napra van kilátás. Változóan napos, délelőtt mérsékeltebben, délután erősebben gomolyfelhős időben, szórványosan, napközben kevés, majd este, éjjel nagyobb területen kialakuló záporokra, illetve elsősorban a Duna vonalától keletre heves zivatarokra látszik esély. A Dunántúlon egész nap élénk, erős ÉNY-i szél fúj.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában