Vármegyénk időjárása

2024.07.01. 08:00

Felfrissülést hoz az északnyugati szél

Hétfőn a felerősödő északnyugati szél már határozottabb felfrissülést okoz vármegyénkben.

Sonline.hu

Változóan napos-gomolyfelhős időben elszórtan előfordulhat elő csapadék. Délután továbbra is lehet csendesebb eső, zápor. Késő este, éjjel előreláthatólag nyugat felől csökkenő gomolyfelhőzetből.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 19,
hétfő délután 27,
kedd reggel 16 fok körül alakul.

Hideg fronthatás várható, legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk. (met.hu)

A legvalószínűbb folytatás:

  • Kedden, keleten, délkeleten is mérséklődik a hőség, de a délkeleti határvidéken még így is 30 fok közelébe várható a maximum érték. A nyugati és a középső országrészben élénkebb, olykor erős, keletebbre mérsékeltebb É-i irányú szél várható. Alapvetően napos idő valószínű, de átmeneti erősebb felhősödések mellett néhol, nagyobb eséllyel északkeleten, keleten szórványos záporok is előfordulnak.
  • Szerdán és csütörtökön döntően napos idő ígérkezik, számottevő csapadék nélkül, legfeljebb elvétve alakulhat ki egy-egy futó zápor az ország térségében. A légmozgás továbbra is É-ias irányúnak látszik, de mérséklődik. Emelkedni kezd a hőmérséklet, de még nem tér vissza a hőség, előreláthatólag 30 fok alatt marad a jellemző maximum érték.
  • Pénteken és a hétvégén növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de délire forduló, gyenge vagy mérsékelt légmozgással érkező további melegedésre, visszatérő hőségre van kilátás. Nyaralóknak kedvező idő várható sok napsütéssel, 30 fok feletti, a hétvégén már jellemzőben 35 fok körüli maximumokkal, változó fátyol- és gomolyfelhőkkel. Vasárnap a nap második felére hidegfront érkezése körvonalazódik, melynek hatására nő a záporok, zivatargócok kialakulásának esélye.
    forrás: eumet.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában