Megyei időjárás

2024.07.25. 07:55

Régi nyarakat idéző, kellemes napunk lesz

Fotó: Lang Róbert

Csütörtökön, a Dunántúlon és az északkeleti határmegyékben még élénk olykor erősebb lökésekkel is kísért É-i, ÉNY-i szél fúj. Másutt gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás.
Az ország nagyobb részén derült, gyengén felhős égbolt a valószínűbb, csapadék nélkül. Az északkeleti térségben lehetnek a napsütés mellett felhősebb időszakok, és ott még kis eséllyel, kis körzetet érintően előfordulhat néhol záporeső, zivatargóc is.
Éjszaka csillagfényes, eseménytelen időre van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 16,
csütörtök délután 28,
péntek reggel 16 fok körül alakul.

 

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. forrás: koponyeg.hu

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Péteken és szombaton alapvetően derült, olykor gyengén felhős égbolt melletti szikrázó napsütéses, csapadékmentes idő látszik jellemzőnek. A légmozgás is nagyobbrészt gyengének ígérkezik. Ismét melegszik, újból országszerte 30 fok fölé, délkeleten 35 fok köré emelkedhet a hőmérséklet. Visszatér a hőség, de egyelőre friss éjszakákkal.
- Vasárnap délelőtt érheti el hazánkat nyugat felől egy hidegfront. Hatása még bizonytalan, egyelőre az látszik valószínűbbnek, hogy szélerősödés, átmeneti felhősödés, és egy-két kósza zápor, zivatar ellenére jelentősen nem változtat az időjárási helyzeten. A front előtt az ország döntő részén tovább fokozódik a hőség, míg északnyugaton a front mögött mérséklődhet a kánikula.
- Hétfőre – még jelentős bizonytalansággal, de – front mögötti derült időre, és országszerte kánikulára számíthatunk mérsékelt, néhol kissé élénk É-ias széllel. forrás: eumet.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában