Vármegyei időjárás

2024.09.02. 07:59

Hiába kezdődött el a meteorológiai ősz, kitart a forróság

Az iskolakezdés napos és száraz időben zajlik majd. A délutáni órákban 31 és 36 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Csapadék nem várható, így nyárias meleg lesz jellemző.

Sonline.hu

2186328693

Fotó: Ahmet Misirligul

Somogy vármegye térségében folytatódik a meleg, fülledt, nyaralóidő. Ismét a délelőtti időszakban lesz zavartalanabb a napsütés, míg a délután folyamán változó erősségű, az északkeleti északi országrészben határozottabb, másutt gyenge vagy mérsékelt fátyol- és gomolyfelhősödés adhat árnyékot. A felhőzetből csapadék kialakulása általában nem valószínű, de este és az éjszaka első felében, elvétve nem kizárható kis körzetet érintő zivatargóc kialakulása.
Délután, a Tiszántúl térségében, illetve a Tisza alsó szakaszának környezetében élénkebb ÉK-i szél támad. Másutt gyenge légmozgás a valószínűbb.
Éjszaka lecsökken a délutáni mérsékelt felhőzet, kitisztul az ég, csillagfényes, eseménytelen idő következik. Keleten is legyengül a légmozgás. Kellemes erősségű felfrissüléssel számolhatunk a hajnali órákra.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 19,
hétfő délután 33,
kedd reggel 20 fok körül alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de az ország nagy részén folytatódik a kánikula, amely tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden és szerdán újabb forró, nyári napokra készülhetünk napsütéssel, illetve változó erősségű fátyol- és gomolyfelhőzettel, számottevő eső esélye nélkül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában