Megyei időjárás

2 órája

Ismét lehűl a levegő, néhol akár 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet

Vasárnap a megtorpanó hidegfront várhatóan a nap nagy részében még térségünkben marad.

Fotóillusztráció

Fotó: Shutter

Országszerte lecsökken a hőmérséklet. Délelőtt, a nyugati térség felett vékonyodhat el a felhőzet, süthet ki a nap, míg nagyjából a Duna vonalától keletre erősen felhős időben szórványosan eső, szemerkélés is előfordul. Továbbra is erős marad azonban a szél.
Éjszaka mérséklődik, legyengül a légmozgás. Hideg időre kell készülni! Országszerte 10 fok alá, a fagyzugokban 5 fok alá hűlhet a levegő.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 12,
vasárnap délután 15,
hétfő reggel 6 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.  (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Hétfőn napközben várhatóan a keleti országrészt is elhagyja a hidegfront, de délelőtt, ott még élénk, erős szél ígérkezik, illetve az északkeleti határvidéken még sok lehet a felhő, zápor is előfordulhat. Az ország túlnyomó részén viszont frontmentes, alapvetően napos időre van kilátás mérsékelt felhősödésekkel, fátyolfelhőzettel, gyenge légmozgással.

- Keddre nyugodt, őszi nap, változóan rétegfelhős-szűrt napsütéses idő ígérkezik. A hajnal meglehetősen hideg lehet, a délután már kellemesebb, évszaknak megfelelő hőmérsékletet ígér.

- Szerdán már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de - még nyugodt, a hideg hajnalt követően kellemesen enyhe, változó vastagságú felhőrétegen át szűrt napsütéses időre van kilátás. Délután, nyugaton vastagodhat a felhőtakaró, majd abban az országrészben kisebb esőnek, szemerkélésnek is megnő az esélye.

- Csütörtökre csapadék érkezése körvonalazódik, de még jelentős az előrejelzési bizonytalanság. Most az látszik a legvalószínűbbnek, hogy a Dunántúlon borongós, esős idő alakul ki, míg a középső és keleti térségben felhős, de még enyhe időre van kilátás. Este, éjjel terjedhet át erre a térségre is a közben szórványosabbá váló csapadékmező.

- Péntekre fokozatosan csökkenő, szakadozó felhőzet és elszórtan, kevés helyet érintően futó záporok látszanak egyelőre valószínűnek.

 (forrás: eumet.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában