Időjárás

2 órája

Derült idő feledteti a tegnapi viharos szelet

Reggel keleten még előfordul eső, zápor, majd mindenhol csökken a felhőzet. Délután többórás napsütés valószínű felhőátvonulásokkal. 16 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Időjárás

Fotó: Máthé Daniella

Somogy vármegye térségében pénteken a szórványos esőket adó csapadékmező kelet felé mozog, közben az ország felett tovább gyengül, elaprózódik. Szakadozott, változó erősségű, de többségében elvékonyodó felhőzetből szórványosan, kevés helyet érintően még kialakulhatnak futó záporok, szemerkélések, de eközben egyre tartósabban kisüt a nap is. A nyugati és középső országrészben élénk, kelten gyenge vagy mérsékelt északinyugati szél fúj. Kis mértékben már csökken a hőmérséklet, de kevéssel még az évszakos átlag fölé várható a maximum érték.
Éjszaka is hasonló, változóan csillagfényes és mérsékelten felhős égbolt marad a jellemző. Jelentős eső nem érkezik, de elvétve lehet rövid szemerkélés. A Dunántúlon és északkeleten élénk, közepesen erős északi szél fúj, a középső országrészben gyenge légmozgás várható. Hideg hajnal várható, jellemzően 10 fok alá hűlhet a levegő. Párásság, kisebb ködfoltok előfordulhatnak.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 16,
péntek délután 22,
szombat reggel 8 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombatra nyugodt, őszi idő ígérkezik. Várhatóan országszerte legyengül a légmozgás. Derült vagy vékonyodó rétegfelhőzet melletti szűrt, illetve zavartalanabb napsütésre van kilátás. Éjjel mérsékelt vastagságú felhőzet sodródhat fölénk csapadék esélye nélkül. Ismét hideg lehet a hajnal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában