Meglopta saját barátját

2024.07.22. 09:10

Álkulcsot készített barátja lakásához és széfjéhez

Az ügyészség lopással vádol egy a negyvenes éveiben járó férfit, aki a saját maga által készített hamis kulcsokkal törte fel barátja lakóházát.

Kovács Gábor László

2024 májusában megtudta, hogy barátja hamarosan elutazik Budapestre, ezért elhatározta, hogy a jómódú sértett lakóházából készpénzt fog ellopni, hogy segítsen a megnehezült anyagi helyzetén. A lakatos szaktudását felhasználva más zárakhoz tartozó kulcsokat reszelt meg azért, hogy az így elkészített hamis kulcsokkal hatoljon be a házba. Zárfésüléses módszerrel jutott be az épületbe, majd a szobában lévő széfet egy másik hamis kulccsal kinyitotta és abból egymillió forint készpénzt vett magához. A betörő tudott a házban üzemelő biztonsági kameráról, ezért lenyomta a biztosítékot, arról azonban nem értesült, hogy a házigazda egy másik áramforrásról működő kamerát is felszerelt, amelynek a felvétele végül lebuktatta a tettest. A vádlott elfogását követően beismerő vallomást tett, megbánást tanúsított és az okozott kárt is megtérítette. Az ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül a Fonyódi Járásbíróság elé állította. A bíróság a gyorsított eljárásban megtartott tárgyaláson bűnösnek találta, és másfél év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását két évi próbaidőre felfüggesztette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában