Tűzoltói beavatkozások

4 órája

Riasztás: állati tetemekkel teli, 30 méteres kútba zuhant egy kutya

Tíz műszaki mentéshez és öt tűzesethez riasztották az elmúlt napokban a somogyi tűzoltókat.

Harsányi Miklós

Sokáig kereste kutyáját az a niklai lakos, aki az otthonától mintegy ötszáz méterre, egy harminc méter mély kútban találta meg az ebet. A férfi péntek éjfél előtt néhány perccel kérte a marcali tűzoltók segítségét, akik egyik társukat mentőkötél és heveder segítségével engedték le a mélybe. A fedetlen kút számos állati tetemet rejtett, amit már messziről érezni lehetett, ezért a mentéshez szükséges volt a légzőkészülék használata is. Ez még nehezebbé tette a kutya mentését. Húsz perc megfeszített munkával sikerült végül a foxit épségben a felszínre hozni és átadni gazdájának. A balesetveszélyről  a tűzoltóság tájékoztatta az önkormányzatot. 

Megmentették a kutya életét a tűzoltók
Megmentették a kutya életét a tűzoltók
Fotó: Marcali HTP

A kaposvári Szigetvári és Táncsics utcai kereszteződésében szombaton két személyautó karambolozott. A műszaki mentést a kaposvári  tűzoltók végezték, a mentők az egyik autó vezetőjét kórházba szállították.  A katasztrófavédelem azt is közölte: összeütközött két személyautó vasárnap délelőtt a 7-es főút balatonszemesi szakaszán. A karambolhoz a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsikat. Az egyik jármű utasát és vezetőjét a mentő kórházba szállították. 
Kigyulladt egy melléképület tetőszerkezete vasárnap délután a mikei Kossuth Lajos utcájában. A tűz átterjedt a családi ház tetejére is.
– A lakók kihozták az épületben lévő három gázpalackot, amelyeket nem ért hőhatás - derült ki a katasztrófavédelem tájékoztatójából. -  A kadarkúti tűzoltók megfékezték a tüzet, eloltották a még izzó részeket, majd hőkamerával is átvizsgálták a teljes tetőszerkezetet a visszagyulladás elkerülése érdekében. Az épület a gyors beavatkozásnak köszönhetően lakható maradt – összegzett hétfőn a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában