Kifosztás

2024.07.30. 12:00

Látszólag segített a ház körül, de zálogházba hordta az idős nő ékszereit

A Nagyatádi Járási Ügyészség kifosztással vádol egy a negyvenes éveiben járó zalaegerszegi férfit, aki a nagyatádi nyomozók buktattak le.

Kovács Gábor László

A férfi 2023 júniusának elején nehéz anyagi helyzetbe került, ezért amikor a dél-somogyi községben élő, idős kora és egészségi állapota miatt nehezen mozgó sértett áthívta magához, hogy megvizsgálja a tetőn lévő beázást. Ám észrevétlenül a hálószobába ment, ahonnan a 250 ezer forint értékű ékszereket, három arany gyűrűt, egy szett arany nyakláncot medállal, valamint két db arany nyakláncot vett magához. Néhány nappal később a férfi megint nem tudott ellenállni a kísértésnek. Az idős nő bevásárlását házhoz vitte, de azt látta, hogy a házigazda rosszulléte miatt lefeküdt pihenni. Ekkor az ékszerek közül újra elvett négy arany gyűrűt, és egy szett arany karláncot, valamint egy arany nyakláncot, ezzel fél millió forint kárt okozott. A férfi a zsákmányát egy zálogházban tette pénzzé, ahol írásban olyan valótlan nyilatkozatokat tett, miszerint az értékesített ékszerek az ő tulajdonát képezik, ezért hamis magánokirat felhasználása miatt is felelnie kell.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Sikerült felkutatni az ékszerek egy részét

A nagyatádi rendőröknek azonban az ékszerek nagy részét sikerült felkutatniuk, míg a meg nem került aranyak értékét a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó tolvaj megtérítette meg a sértettnek. Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a büntetlen előéletű férfit ítélje a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre, és a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában