Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság

2024.08.12. 17:18

Bezárhatják a kaposvári börtönt a vizsgálat után

Úgy tudjuk, hogy szeptemberben bezárják a kaposvári börtönt, a dolgozókat másik intézetekbe helyezik majd át.

Marosi Gábor

Bezárhat a kaposvári börtön

Fotó: Lang Róbert

Az információinkkal kapcsolatban megkerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) sajtóosztályát. A kommunikációs főosztály érdeklődséünkre azt válaszolta, a BvOP jelenleg vizsgálatokat folytat arról, hogy vannak-e a győri börtönhöz hasonló, a századforduló környékén épült, kis befogadóképességű intézetek, ahol a biztonságos fogvatartás feltételei teljeskörűen már nem biztosíthatók, a felújításuk pedig aránytalanul magas lenne.

136 fogvatartott van kaposvári börtönben

Hozzátették, amennyiben megvalósulnak a tervek, és a vizsgálatok alapján megszületik a döntés, az semmilyen elbocsátással nem jár majd. Ha bezárják a kaposvári börtönt, akkor az ott dolgozók munkájára más intézetekben, új beosztásokban számítanak. A BvOP sajtóosztálya kérdésünkre azt is közölte, a Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben 104-en teljesítenek szolgálatot és jelenleg 136 fogvatartott van elhelyezve. Azt viszont egyelőre nem árulták el, hogy a rabokat hova szállítják majd át.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában