Támogatás

2024.08.04. 08:55

Félretették a pénzt az iskolakezdéshez

Több somogyi településen is támogatják a családokat a szeptemberi iskolakezdés előtt. Az anyagi segítségből nemcsak iskolások és egyetemi hallgatók részesülnek, hanem az óvodás gyerekek is.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Nyitrai István, Bőszénfa polgármestere érdeklődésünkre elmondta, az önkormányzat – a lehetőségeihez mérten – minden évben támogatja a gyermeket nevelőket. Fontos is a segítség, mert egy első osztályos tanulónak legalább 50 ezer forintba kerül a beiskolázása. Az általános iskolások 25, a felsőoktatásban tanulók 35 ezer forintot kapnak, az óvodások után 10 ezer forint jár a családoknak. A támogatást jövedelemhatárhoz kötötték a településen. Nyitrai István hozzátette, a kérelmeket augusztus 10-ig lehet benyújtani, a támogatást a jogosultak a nyár végén, szeptember elején kapják meg készpénzben vagy átutalással. 

A négyszáz lelkes Bolháson is könnyít a családok anyagi terhein az önkormányzat. Hosszú évek óta támogatják az iskolakezdést. 

– Azért fontos ez számunkra, mert a gyermekek jelentik a jövőt

 – emelte ki Szabó Bence László, a falu polgármestere. – Nekünk, mint a település meghatalmazott vezetőinek kötelességünk támogatni a gyermekeket nevelő családokat. Ahol sok gyerek van, ott hatalmas kiadást jelent a tanévkezdés. Negyven családot, körülbelül ötven gyermeket, több mint egymillió forint értékben támogatunk. Az óvodásokat 20 ezer, az általános és középiskolásokat, valamin az egyetemistákat 35 ezer forinttal. Ez tavaly­hoz képest néhány ezer forinttal magasabb összeg. A kérelmeket augusztus 7-ig lehet benyújtani, a kifizetés két hét múlva, 23-án lesz a hivatalban – mondta Szabó Bence László. 

Komoly segítséget jelent a tanév előtt az önkormányzatok anyagi támogatása 

A kisbajomiak is számíthatnak idén az önkormányzat segítségére. Szelidné Gerencsér Angyalka polgármester elmondta, még a képviselő-testületnek rá kell bólintania, de úgy tervezik, hogy az óvodásoknak 10, az általános iskolásoknak 25, a középiskolásoknak 35, az egyetemistáknak fejenként 40 ezer forintot biztosítanak. A település vezetője hozzátette, nagyon sok a rászoruló a faluban, több családnak nehézséget jelent a tanévkezdés. 
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában