Mulatozás

2024.08.31. 19:51

Hiába unta a plébános, a fürediek még mindig szeretik a káposztát

Fakanalat ragadtak a kaposfürediek.

Góz Lilla

Fotó: Muzslay Péter

A városrész lakói a Benedek Elek Tagiskola udvarán finomabbnál finomabb káposztás ételeket készítettek. Csülkös-babos káposzta, káposztás lángos, hajtóka, sőt még halas káposzta is készült a horgászok jóvoltából. Volt olyan étel, amelybe szarvashús is került. Tizenkét csapat versengett egymással, valamint egy étterem jóvoltából 500 adag káposztás étel készült, amelyet kedvezményesen lehetett megvásárolni. 

Nagy Attila, a kaposfüredi városrész képviselő elmondta: több, mint húsz éve rendezik meg a főzőversenyt, amelynek eredete egy régi legendára vezethető vissza.    

Egykoron a plébánost az egyik kaposfüredi káposztás étellel vendégelte meg, a háziasszony a szomszédoknak elmondta, hogy mennyire ízlett a fogás a papjuknak, így hát onnantól kezdve mindenhol káposzta várta, amíg a végén ki nem prédikálta a templomban, hogy káposzta, káposzta, füredi káposzta, nem kívánja a plébános gyomra.

 – mesélte a képviselő. 

A felnőtteknek kulturális programokkal készültek, a gyerekeket ugrálóvár, népi fajátékok várta. 

De veterán autókból sem volt hiány a rendezvényen. A helyi művelődési házban a Kaposfüredi Rajzszakkör tagjai mutatták be alkotásaikat.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában