Vetélkedés

2 órája

A bolygó megmentői versenyeztek a Városligetben

A tudatos vásárlásról és az egészséges helyi termékekről, a jövő energiaforrásairól és a túlzott energiafogyasztás káros hatásairól is hallhatott az a kétszáz kaposvári gyermek, aki kilátogatott az éghajlatvédelmi napra, melyet a Városligetben rendeztek meg pénteken délelőtt.

Kovács Gábor László

 Hat állomást alakítottak ki a diákoknak, akik teszteket és logikai feladványokat tölthettek ki, de megismerkedtek a kerékpározás klímavédelmi előnyeivel, és kipróbálhatták a szelektív hulladékgyűjtést is: a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. standján különválogatták a műanyagot, a fémet, az üveget, a háztartási vagy a veszélyes hulladékot jelképező papírkockákat. 

A bolygó megmentői – kis tanakodás után ezt a nevet választották a csapatuknak a Toponári Tagiskola hatodikos fiú tanulói. Szakály Éva osztályfőnök kíséretében érkeztek, aki elmondta: intézményük örökös ökoiskola, és ezen a rendezvényen a gyerekek egyszerre tanulnak és versenyeznek. Összeszedjük a hulladékot és nem szemetelünk – vágta rá Sándor Hunor arra a kérdésre, hogy a gyerekek mit tehetnek a környezetünkért.     

A kaposvári Nona Languages Egyesület az önkormányzattal és más helyi civil szervezetekkel együttműködve szervezte meg a klímavédelmi napot. A cél, hogy környezettudatossá tegyék a gyermekeket, használjanak kevesebb energiát, helyi termékeket fogyasszanak, és azt is igyekeznek elérni, hogy minél kevesebbet szemeteljenek, hiszen az újrahasznosítás a környezetvédelem második fázisa, mondta Pataki Nikoletta, az egyesület elnöke. 

A rendezvényre ellátogatott Szita Károly polgármester, aki segített kitölteni a teszteket a gyerekeknek, és a klímavédelem fontosságáról beszélgetett velük.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában