MATE

2024.09.03. 17:51

Csaknem 200 pótfelvételis hallgató kezdheti meg tanulmányait Kaposváron

Kihirdették a pótfelvételi ponthatárait a hét elején. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusára ebben az eljárásban 192 hallgató nyert felvételt. A korábbi tanévben ugyanennyien örülhettek a pótjelentkezés után.

Góz Lilla

Fotóillusztráció

Fotó: Lang Róbert

Azok jelentkezhettek augusztus 7-éig, akiket az általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel vagy idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba. Kaposváron nem csak költségtérítéses, hanem államilag támogatott helyekre is várták a fiatalokat. Például fizetős a volt a közgazdasági mesterszak, de az összes pedagógus, a gépészmérnök, az agrárszakok államilag támogatottak. 

A pótfelvételiben slágerszaknak számított a gyógypedagógia, a tanító, valamint az óvodapedagógus képzés. A neveléstudományi intézet szakjai mellett a műszaki, mint például a gépészmérnöki képzés is népszerű volt. Az általános, a pótfelvételi eljárásban, valamint a szakirányú képzésekre felvettek száma meghaladta az ezer főt. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában