Iskolapélda

2024.09.02. 13:44

Fontos dologra hívta fel a figyelmet a rendőrség

Gyermekeknek szánt balesetmegelőzési csomagot állított össze a rendőrség, amely tartalmaz fényvisszaverő sapkát, táskát, és hátizsákot, ezt eljuttatták a szerkesztőségünkhöz is.

Kovács Gábor László

Különböző ismeretterjesztő anyagokkal várták az első iskolanapon a diákokat az iskolarendőrök is.

Fotó: Hüvösi Csaba

Mindezzel az Iskolapélda elnevezésű kampányra igyekeztek felhívni a figyelmet a rendőrök. 

A gyermekek a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb szerepelnek a közúti közlekedésnek, így megkülönböztetett figyelmet igényelnek – ezt igyekszik bemutatni a kampánnyal az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Tapasztalataik alapján szeptemberben az iskoláskorú gyermekek közlekedés-biztonsági veszélyeztetettsége jóval magasabb az átlagnál. Az iskolák környékén a sofőröknek jobban kell tehát figyelni, de használják a gyerekülést, vagy az ülésmagasítót – természetesen a biztonsági öv használatával együtt.

Azt tanácsolták, hogy a szülőkkel a kisdiákok gyalog járják be az iskolába vezető útvonalat, és aki önállóan kerékpárral és rollerrel érkezik az iskolába, ismerje meg a legfontosabb közlekedési szabályokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában