Köddé vált a pénz

2024.09.14. 06:55

Százezer forint esett ki a mentőmotoros zsebéből

Hazafelé tartva elveszített több mint 100 ezer forintot egy önkéntes mentőmotoros a Balatonnál. A mentőmotorosokat támogató közösség sietett a segítségére.

Hajdú Marianna

A mentőmotorost nem hagyta magára a közösség

Forrás: Magyar Mentőmotoros Alapítvány

Augusztus végén egy önkéntes mentőmotoros, Tárnai Tamás a műszak végén a balatonvilágosi garázsból hazafelé indult motorjával. Több mint százezer forintot vitt magával – amely vásárlásra volt félretéve –  és a pénz útközben kiesett a motoros nadrágjának a zsebéből. Az esetet követően a Magyar Mentőmotor Alapítvány a közösségi oldalán kért segítséget az elveszett pénz megtalálásához.

Mentőmotoros útvonal térképe
A mentőmotoros útvonala, ahol elveszítette a több mint 100 ezer forintot
Forrás: Magyar Mentőmotoros Alapítvány

Arra kérték a segítőkész embereket, hogy aki azon az útvonalon jár, segítsen megtalálni az elveszett összeget. A felhíváshoz rengetegen csatlakoztak a megjelölt balatoni útvonalon közlekedők közül, azonban az elveszett pénzkötegnek nem volt már se híre, se hamva. 

Hiába keresték, a mentőmotoros zsebéből kiesett pénz nem került elő, ám később megható fordulatot vett a történet. 

Az emberek, akik eredetileg a kereséshez csatlakoztak, felajánlották, hogy gyűjtést indítanak a bajba jutott bajtárs javára. 

Rövid időn belül érkezni kezdtek a kisebb-nagyobb összegek, hogy pótolják az elveszett pénzt. 

Varsányi Zoltán, a Magyar Mentőmotor Alapítvány elnöke elmondta, hogy egy nap se kellett és összegyűlt az elveszett összeg. 
Tárnai Tamás, a pórul járt mentőmotoros elmondta: rendkívül hálás az összefogásért, és köszönettel tartozik mindazoknak, akik segítettek, hogy jó véget érjen számára ez a történet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában