MÁV

2024.09.02. 16:57

Tinédzserek tragédiája: figyelmetlenség és a KRESZ szabályok megszegése okozta a halálukat

Az elmúlt napokban két tinédzser tragikus halálát okozta a figyelmetlenség és a KRESZ szabályok megszegése a síneken. A MÁV hétfőn nyomatékosan kérte a szülőket és a pedagógusokat, hogy minden lehetséges eszközzel hívják fel a fiatalok figyelmét a vasúti közlekedés veszélyeire! Idén a MÁV hálózatán már 56 baleset történt vasúti átjáróban, amelyek során tizenöten vesztették életüket.

Harsányi Miklós

Fotó: MW

- A telefonját nyomkodta és zenét hallgatott, ezért nem figyelt a veszélyre az a 16 éves fiatal, akit ma gázolt halálra a vonat Gyálon, egy labirintkorláttal ellátott vasúti átjáróban - közölte hétfőn a vasúttársaság. -  Pénteken egy 14 éves lány szaladt át a tilos jelzés ellenére az érkező vonat előtt, az ő életét sem lehetett megmenteni.

A MÁV idén már sokadik alkalommal hívja fel a figyelmet arra, hogy a vasúti síneken a figyelmetlen átkelés és a szabályok megszegése könnyen halállal végződhet vagy súlyos, maradandó sérüléseket okozhat. Veszélyhelyzet esetén a mozdonyvezető azonnal gyorsfékezésbe kezd és hangjelzést ad, ezt követően tehetetlen részese az eseményeknek.

Molnár Péter mozdonyvezető már nyolc alkalommal gázolt, a balesetek oka minden esetben a közlekedők figyelmetlensége volt. Péter elmondta, hogy nem tudnak megállni, a vonat féktávolsága több száz méter, hirtelen megállítása esélytelen. A mozdonyvezető segélykiáltása egyértelmű, a KRESZ szabályait be kell tartani.

– A balesetek számának visszaszorítása valamennyiünk közös ügye – hívta fel a figyelmet hétfői sajtóközleményében a vasúttársaság. – Ezért arra kérjük a közlekedőket, hogy minden körülmények között legyen körültekintőek, hiszen járművel vagy gyalogosan is élet-halál kérdése lehet a KRESZ szabályok betartása!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában