Ajándék a tanévkezdéshez

2024.09.02. 13:43

Tolltartót vitt a polgármester a kaposvári elsősöknek

Összesen 647 első osztályos tanuló kezdi meg a tanévet a kaposvári iskolákban, az első tanítási napon az önkormányzat jóvoltából mindannyian teli tolltartókkal ülhettek az iskolapadba. A jubileumi 50. tanévét kezdte meg a Kisfaludy Utcai Tagiskola, ahol Szita Károly polgármester személyesen osztotta ki az ajándék tolltartókat.

Kovács Gábor László

Megbízható, szabálykövető gyerek, ezért szívesen jött, már várta az iskolakezdést, és arra számítanak, hogy megállja a helyét –  mondta lányáról, Lénáról Pintér Kinga édesanya, aki Kisfaludy Utcai Tagiskola 1/a osztályába hozta reggel a gyermekét. Már a múlt héten csütörtökön behívták a gyerekeket, hogy ismerkedjenek, és a szülők behozták a felszerelést is. Munkával kezdődött a tanév Szalma Karolina osztályfőnöknek és Ratkóczy Gáborné napközis nevelőnek: feldíszítették a termet, névtáblákat és füzeteket osztottak. A tanteremben 30 Celsius fokot mérnek délután, ezért naphosszat pörög a ventilátor, hogy hűtse a levegőt.

A Kisfaludy-iskolába 47 első osztályos gyermeket iskoláztak be, összesen 147 tanuló jár az intézménybe. Tavaly múlt 50 éve, hogy megalapították az iskolát, ezért az ideit jubileumi tanévnek szánták. Minden első osztályos emléklapot kapott, és a hétfő reggel fél nyolckor kezdődő tanévnyitón elhangzott: a pedagógusok arra kérik a szülőket, hogy bár nagy az izgalom, de minden reggel örömmel engedjék el a gyerekeik kezét, hogy stresszmentes hétköznapokat éljenek.

Agócsné Horváth Andrea igazgató elmondta: eddig is jól működő belső szabályzatuk volt az okostelefonok kezelésére. Ezentúl minden reggel az osztályfőnökök összegyűjtik a tanulók okoseszközeit és mobiltelefonjait, és a tanáriban zárható dobozokban tárolják a nap végéig. A mulasztó gyerekek igazgatói figyelmeztetéssel néznek szembe. 

A fiúknak és a lányoknak külön tolltartót nyújtott át Szita Károly polgármester, és mindegyik tele volt írószerekkel. A jubileumi tanév tiszteletére a tanulók hétfő délelőtt közösen tortát fogyasztottak Kárpáti Tímea, a körzet önkormányzati képviselőjének támogatásával.               

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában