Jótékonyság

3 órája

Leventéért zenéltek a jótékonysági gálán

Valamivel több mint 740 ezer forint gyűlt össze a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola kedd esti jótékonysági gáláján, melyet azért is szerveztek meg, hogy támogassák az enyhe értelmi fogyatékos somogyjádi fiú, Pintér Levente gyógykezelését. Az Együd Árpád Kulturális Központban tartott eseményen neves kaposvári előadók is felléptek.

Marosi Gábor

Fotó: Baranyai Gerda

A zeneiskola zeneterápiás csoportjának előadásával kezdődött el a jótékonysági gálaműsor. A fellépők között ott volt Pintér Levente is, aki kettő rumbatökkel muzsikált. A gyerekek után a Bárczi iskola Tanárock zenekara játszott el néhány slágert. A pedagógusok azért is csatlakoztak a gálához, mert Levente az intézmény tanulója.

Pintér Levente számára rendeztek jótékonysági gálát
Pintér Levente számára rendeztek jótékonysági gálát Fotó: Baranyai Gerda

Kovács Attila, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatója elmondta, az intézményben is elkezdtek adományt gyűjteni Levente kezelésére és szerveznek még egy jótékonysági akciót. – Az időnkbe és a felfogásunkba belefér ez, mert a gyógypedagógusság egy segítő szakma – hangsúlyozta a főigazgató.
A kaposvári Zenekedvelők kórusa is fontosan tartotta, hogy részt vegyen a gálán. Kerekesné Pytel Anna karnagy kérdésünkre azt mondta, a működésük, életük nagyobb része arról szól, hogy segíteni igyekeznek másoknak. A gálához a többi között a Vikár Béla Vegyeskar, a Csiky Gergely Színház, a színészhallgatók, a Somogy Táncegyüttes, a Liszt Ferenc Zeneiskola tagjai és a somogyjádi citerások is csatlakoztak.

Főszerepben a jótékonyság 

Szabó Klaudia, a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgató-helyettese, a gála szervezője elmondta, a zeneterápiás csoportjuk vezetője, Istantsuly Júlia hívta fel a figyelmemet Levente állapotára. Ezután találták ki, hogy a Zene világnapjára szervezett hangverseny legyen jótékonysági esemény. 

– Megkerestük a város különböző kulturális csoportjait, akik első szóra igent mondtak – emelte ki Szabó Klaudia.

A nagyjából másfél órás gálaesten tizenkét műsorszámot láthatott a közönség, akik között ott ült Levente családja is. A kisfiú édesanyja, Pintérné Tallián Beáta a jótékonysági gálán kérdésünkre elmondta, hálásak azért, hogy ennyi ember megmozdult miattuk.
Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, több mint 4 millió forintra lenne szüksége a Pintér családnak ahhoz, hogy gyermeküket Barcelonában megműtsék, itthon pedig elkezdődhessen egy mozgásterápiás gyógykezelés. A barcelonai műtét 2 millió forintba, a hazai mozgásterápia – melyre a pécsi Borsóházba kell majd mennie Leventének – 2 millió 200 ezer forintba kerül. A jótékonysági gála több mint 740 ezer forintos adományával most már összesen több mint 3 és fél millió forint gyűlt össze Leventének. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában