Helyi kultúra

2019.02.18. 13:08

Kacsalábon forgó csokoládéházba költöznének

Andricz Gabriella

Több mint ötszáz gyermekrajz érkezett arra a pályázatra, amit a Csakazértis a Családokért Egyesület és a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár írt ki a Házasság hete alkalmából.

Ház Gergely, a programsorozat szervezője a megyei könyvtárban tartott pénteki díjátadón elmondta: negyedik éve rendezik meg a házzaság hete rendezvényeit, és kifejezetten örül annak, hogy a gyermekek is ilyen szép számmal kapcsolódtak a témához. A ”Kacsalábon a családom” című rajzpályázatra olyan alkotásokat vártak a szervezők, amelyek arról szóltak, milyen otthonban érzik jól magukat a gyerekek, illetve, milyen házat képzelnének el családjuknak.

A színes és fantáziadús pályamunkák között láthattunk finomabbnál finomabb falatokkal felékesített, különleges hamburgerházat, az édes élet netovábbját jelentő, sok szülő álmaként is értelmezhető csokoládélakást, repülőházat, vagy egyszerűen egy fa tetejére megálmodott kis otthont, ami a legmesszebbre esik a város zajától.

A szervezők elmondták, hogy az óvodás korosztálytól egészen a felső tagozatos diákokig bezárólag érkeztek munkák a kiírásra, nem csak Kaposvár, hanem a környék – Mezőcsokonya, Simonfa, Kaposfüred – intézményeiből is. A könyvtárosokból álló zsűri közel húsz jutalmat osztott ki a pályázók közt, akiknek Ház Gergely is gratulált. díjkiosztó után a kisebbek személyesen találkozhattak a Nyéki Kálmán atya által életre keltett Riska tehénnel egy bábműsor keretében. A tanító jellegű történetben Szent Erzsébet történetét ismerhették meg a gyerekek bábelőadás formájában.

Elismerés a szép rajzokért

Az óvodás kategóriában jutalmat kapott: Kiss Botond Hunor, Talpas Rebeka, Bewrek Alexandra, Babos Boglárka és Babos Bertalan és Orsós Leila. Az alsó tagozatosok közül Máté Csenge, Sütő Zsófia, Torma Marcell és Biczó Kata, Balázs Adrienn Lili, Csizmadis Léna és Domonkos Nóra. A felsősök közül Bokor Éva, Tóth Johanna, Sovány Johanna, Papp Liza Fruzsina és Újvári Lili.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában