Irodalom

2024.04.07. 02:00

Radnóti ma is népszerű a fiatalok között

Negyven év oktatásban eltöltött év alatt Fűzfa Balázs irodalomtörténész minden évben megkérdezi a hallgatóit, hogy ki a kedvenc költőjük

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Róbert

A leendő magyartanárok közül a legtöbben máig Radnótit és József Attilát említik – talán Radnótit még többen is, mert érzelmileg közel áll a fiatalokhoz a szerelmes költészete és a tragikus sorsa. A neves irodalomtörténész a Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság szervezésében Radnótiról tartott előadást a Somogy Megyei TIT épületében népes hallgatóság előtt. Hatvanan voltak rá kíváncsiak, még pótszékeket is kellett betenni. Radnóti az ifjúságnak máig fontos, emelte ki Fűzfa Balázs, akinek családja abdai származású, ezért gyakran szervez emlékműsorokat, konferenciákat Radnóti tiszteletére, emlékmenetet tartanak, és meglátogatják a helyszínt, ahol agyonlőtték. Fűzfa Balázs tankönyveiben fejezetet szentelt a költőnek, és életre szóló büszkeséggel tölti el, hogy Radnóti akkor majdnem 100 éves özvegye felhívta, és megköszönte ezt neki. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában