Röplabda

2024.07.09. 16:14

Rutinos horvát feladó-átlóval erősítette meg keretét a KNRC

A svájci első osztály ezüstérmesétől érkezik a KNRC-hez (Kaposvári Női Röplabda Club) a következő szezonra Tea Kojundzic. A 31 éves 185 centiméter magas horvát feladó-átló 253 pontot termelt az elmúlt szezonban, nagyban hozzájárulva ezzel csapata sikereihez. Tea vitrinjében két svájci és egy horvát élvonalbeli ezüstérem, egy svájci kupabronz, valamint egy horvát kupaarany is lapul.

– Tizenegy éves korom óta röplabdázok, profi karrieremet a hazai bajnokságban kezdtem Horvátországban - mesélte az aláírást követően Tea. – Ezt követően négy évet az amerikai egyetemi ligában töltöttem, majd játszottam Franciaországban, Cipruson, Belgiumban és Svájcban is.

– Most azért esett Kaposvárra a választásom mert úgy gondolom, hogy a magyar Extraliga egy erős versenysorozat, melyben a KNRC egy nagyon jó klub, így számomra kecsegtető volt ez a lehetőség – folytatta a 31 esztendős sportoló, aki hozzátette. – A következő szezontól hasonló eredményeket várok mint idén, szeretnék trófeákért küzdeni. Tudom, hogy Vincent egy kimondottan keményen dolgozó edző, aki nagyon jó látásmóddal rendelkezik, és képes a legjobbat kihozni a játékosaiból. Várom már a közös munkát.

– Egy rendkívül okos játékost ismerhettem meg Tea személyében - mondta a legújabb igazolásról Vincent Lacombe vezetőedző. – Tea a gyors vállával és a hidegvérű játékával biztos vagyok benne, hogy segíteni fogja a csapatot, és képes lesz arra, hogy a szezon legfontosabb pillanatiban vezére legyen a lányoknak.

Játékosmozgás

Érkezők (9): Tea Kojundzic (feladó-átló - Volley Düdingen), Thana Fayad (szélső ütő - Dinamo Bucuresti), Kveta Grabovska (feladó - Dresdner), Bruna Pezelj (szélső ütő - Hylte/Halmstad), Horváth Lili (center - DVTK), Szenyéri Gréta (center - Balatonfüred), Nagy-Hegyesi Réka (liberó - Szeged), Bettina Yli-Sissala (center - Pölkky Kuusamo), Kotormán Réka (feladó - Békéscsaba).

Távozók (10): Isadora Nicolai (feladó), Lavinia Maiorano (feladó-átló), Ecem Sahin (center), Adriani Vilvert (center), Pauline Martin (feladó), Radnai Luca (center), Szedmák Réka (szélső ütő), Sara Dias (feladó-átló), Tóth-Bodovics Hanna (center), Marta Hurst (szélső ütő).

Maradtak (2): Rády Boglárka (liberó), Godó Panna (szélső ütő). 

Szakmai stáb: Vincent Lacombe (vezetőedző), Szabó Dávid (másodedző), Gáspár Miklós (erőnléti edző), Seres Szilvia (gyógytornász), Dr. Palka Gergely (csapatorvos).

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában