Röplabda

3 órája

Szlovéniában tartotta főpróbáját a KNRC

Három napos felkészülési tornán vett részt a Kaposvári Női Röplabda Club Szlovéniában a hétvégén. A sűrű programban többek között a szlovén bajnok ellen is pályára lépett a KNRC újjá alakult csapata.

Fotó: Muzslay Péter

Három mérkőzést játszott a KNRC két nap alatt Szlovéniában egy felkészülési tornán. Az ellenfelek között volt a szlovén bajnok Calcit Volley, a Gen-i Volley, valamint a VK Prostějov csapata is. A lányok az első nap délelőttjén egy nagyon szoros, végletekig kiélezett mérkőzésen 2-1 arányban maradtak alul a Gen-i ellen, viszont délután már javítani tudtak, és a tavalyi szlovén bajnok Calcit ellen tudtak győzni 2-1 arányban.

Fotó: MW

A szombat viszont úgy tűnik túl sokat kivett a lányokból, vasárnap délben a VK Prostějov 3-0 arányban győzedelmeskedett ellenünk.
– Egy gyönyörű helyen voltunk a hétvégén a csapattal egy szuperül megszervezett felkészülési tornán – kezdte értékelését Vincent Lacombe vezetőedző. – Szombaton két meccset játszottunk, de csak három szettes összecsapásokat. Itt mindenkinek lehetőséget adtam, így a lányok nem voltak túl fáradtak, viszont vasárnap mégis egy egészen más arcunkat mutattuk, nem játszottunk jól. Az ellenfelek magasabb szintet képviseltek nálunk, de most megpróbálunk tanulni ezekből a meccsekből, és ki kell javítanunk a hétvégi hibáinkat.

A felkészülési tornát Nagy-Hegyesi Réka, a KNRC fiatal liberója is értékelte.
– Annyi biztos, hogy rettentő gyorsan eltelt a hétvége. Az utazás Szlovéniába egy kicsit elhúzódott, de szerencsére az edzés így is egészen jól sikerült a körülményekhez képest. – emelte ki Nagy-Hegyesi Réka. – Mivel felnőtt csapatról van szó, így nem egy gyakori jelenség több meccset játszani egymás után és a korai időpont sem éppen megszokott, ezért a délelőtti összecsapásaink kicsit döcögősebben kezdődtek. Az első meccsen szoros szettek után a végjátékban két pont döntött az ellenfelünk javára, de azt gondolom beletettünk mindent, amit lehetett, kicsin múlott, hogy fordított eredmény szülessen. Ezután szinte felüdülés volt a délutáni küzdelem, ahol egy teljesen más formánkat mutattuk meg és az összeszedett játéknak győzelem lett a gyümölcse.

A csehek elleni mérkőzést is értékelte a KNRC liberója, aki összességében hasznosnak ítélte a bajnoki rajt előtti három napos felkészülési tornát.

– A vasárnap délelőtti mérkőzésen az utolsó erőinket felhasználva küzdöttünk a cseh csapat ellen, azonban sajnos kevésnek bizonyult már a megmaradt energiánk. Összességében egy fárasztó, de igen hasznos hétvégén vagyunk túl, ami alatt láthattuk hogyan reagálunk a nehéz helyzetekre és a fáradságra. Ezek voltak az utolsó edzőmeccseink, innentől kezdve két hetünk maradt kezdésig, igyekezni fogunk építkezni a látottakból és frissen, energikusan elkezdeni a szezont – összegezte Nagy-Hegyesi Réka.

A csapat egy eseménydús felkészülés után készen áll az október 4-ei rajtra, ahol rögtön hazai pályán a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia csapatát fogadják majd.
A kezdés előtt azonban még a szurkolókra is gondoltak, hiszen szeptember 25-én, szerdán nyílt edzést tart Vincent Lacombe gárdája, ahol délután 17 és 19 óra között várják az érdeklődőket. A különleges, közönségtalálkozóval egybe kötött programon alkalom nyílik közös fotózásra és kötetlen beszélgetésre is a csapat tagjaival.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában