Közélet

2014.08.14. 20:06

Lerakták a böhönyei mentőállomás alapkövét

Címkék#Böhönye

A cél a kórházon kívüli sürgősségi ellátás esélyegyenlőségének biztosítása hazánk egész területén.

Vigmond Erika

Az Országos Mentőszolgálat az Európai Unió által támogatott kiemelt projektje keretében fejleszt az ország egész területén. A cél a kórházon kívüli sürgősségi ellátás esélyegyenlőségének biztosítása hazánk egész területén, valamint, hogy a helyszínre érkezés időtartama jelentős mértékben javuljon az ország mentőellátás szempontjából hátrányos helyzetűnek tekinthető régióiban, területein, kistérségeiben. A hálózatbővítés egyik fontos mérföldköve a böhönyei mentőállomás építése is.

A leendő mentőállomás területén az időkapszula és az alapkő elhelyezésekor Nyers László böhönyei alpolgármester arról beszélt: a település vezetése már két évtizede szorgalmazta a komplexebb mentés, katasztrófa elhárítás rendszerének kialakítása keretében, a tűzoltóság mellett a mentőállomás létesítését is. Böhönye mentőállomásra az épület átadásakor két új, teljesen felszerelt B típusú mentőgépkocsi érkezik. Az építészeti kiviteli tervek elkészültek, jelenleg a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás zajlik.



Az építési munkálatok várhatóan augusztusban kezdődnek meg. A böhönyei új mentőállomás építése százmillió forintba kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!