Hirdetés

2024.08.26. 14:07

Szakmunkás lehetőségek Siófok és környéke álláskínálatában

A képzett szakmunkások rendkívül piacképesek manapság, számos területen mutatkozik kiemelt igény egy-egy szakma művelőire. Az elhelyezkedési lehetőségek Siófokon és a környező városokban ugyancsak adottak lehetnek, ahol többek között a most bemutatásra kerülő szakmunkás állások is rendszerint a helyi álláskínálat részét képezik!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Villanyszerelő

A villanyszerelők előtt országszerte számos elhelyezkedési lehetőség adódhat, a karrierépítési opciók pedig Siófokon is adottak. Ezt megerősíti a régió álláspiacával foglalkozó Siofokallas.hu weboldala is, amelynek kínálatában már több alkalommal előfordultak siófoki villanyszerelői munkára vonatkozó álláshirdetések.

Az elhelyezkedési opciók skálája igencsak széles ezen állások kapcsán, amit a portál korábbi lehetőségei is reprezentálnak: mezőgazdasági céghez, kereskedelmi vállalathoz, de még kimondottan villanyszereléssel foglalkozó céghez is toboroztak már villanyszerelőket a siófoki oldalon keresztül.

A feladatokat valamennyi esetben a szakma tipikus teendői jelentették, magában foglalva az elektromos rendszerek telepítését, karbantartását és javítását. Ezen felelősségek pedig természetesen minden esetben megkövetelték/megkövetelik a villanyszerelői képzettséget, a nűszaki beállítottságot, a pontosságot és a kiváló problémamegoldó képességet.

Bútorasztalos

Az említett siófoki portálon bútorasztalos pozíció megjelenésére is volt már példa. A szakma művelői a faipar kiemelt szereplői, akik jellemzően bútorok tervezésével, gyártásával és javításával foglalkoznak. Munkájukat általában ipari szabványok, illetve az ügyfelek igényei határozzák meg, így a nagyfokú precizitás és pontosság kiemelt jelentőségű kvalitásnak számít ezen állások kapcsán.

Ahogy ugyancsak általános követelményként lehet tekinteni a faipari végzettségre (asztalos, faipari technikus), a műszaki rajzok olvasásának és értelmezésének képességére, a kiváló kézügyességre és szerszámkezelésre, valamint a kreativitásra, esztétikai érzékre.

Autószerelő

Végül az autószerelői állásokról sem feledkezhetünk meg, ami igencsak hiányszakmának tekinthető országszerte, így természetesen Siófokon és környékén is adódhat lehetőség ezen pozíciók betöltésére. Elhelyezkedési lehetőségként merülhetnek fel autószervízek, kisebb műhelyek és autókereskedések is.

A munka meglehetősen sokrétű lehet, aminek a hibadiagnosztika, a gépjárműjavítás és karbantartás, a műszaki vizsgára történő felkészítés, illetve a javításokhoz kapcsolódó rendelések és adminisztratív tevékenységek egyaránt a részét képezhetik. A követelmények tekintetében ez esetben is megkerülhetetlen a szakirányú végzettség, ami mellett a B kategóriás jogosítvány, a releváns tapasztalat, a megbízhatóság és a munkára való igényesség is rendszeresen felmerül elvárásként.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában