Sonline.hu videó

2024.08.13. 13:55

Turista tárcáját kíméli ha inkább az autóba ül, mintsem szállást fizetné

Noha a statisztikai adatok szerint jó a vendégéjszakák száma, a régióból érkezők közül sokan inkább ingáznak a Balatonra, mintsem szállást fizessenek. Ezért inkább rövidebb időt tölt a turista a Balatonnál, sok köztük az egynapos vendég.

Koszorus Rita

Forrás: Németh Levente

Fotó: Németh levene

Volt turista aki Szegedről ment megkóstolni Pálfi Attila balatonmáriafürdői fagylalját. Elmondása szerint fürödtek egyet, aztán este mentek is haza. 

20240722_Operettcsobbanás_Balatonalmádi_FI_VN (46) Turistacsalogató a vízminőség és a zenés műsor a Balatonnál.
Képen: Keresztes Gábor, Módri Györgyi
Turistacsalogató a vízminőség és a zenés műsor a Balatonnál. Képen: Keresztes Gábor, Módri Györgyi
Fotó: Fülöp Ildikó 

 

Pécsről, Kaposvárról kimondottan jellemző, hogy egy-egy napra ugranak csak el a Balatonra.

– mondta Pálfi Attila, balatonmáriafürdői fagyizótulajdonos. 
– Látogatóba jöttünk, és ha itt vagyunk, lejöttünk a partra is – mondta Lellén a budapesti Szabó Erzsébet, aki azt is elárulta, hogy korábban inkább Siófokon nyaralt, Balatonlelle új számára.

 Nagyon tetszik Lelle, jövünk máskor is.

 – tette hozzá. 

 Vasvárról jöttünk a férjemmel és a fiunkkal, s este megyünk is haza.

 – mondta Lázár Kata. – Kisgyerekkel túl nagy tortúra lenne több napra eljönni és az apartmanok túl drágák, ráadásul nem jellemző, hogy egy éjszakára kiadják, többet viszont nem engedhetünk meg magunknak. 

Reggel érkezik a Balatonra, este hazamegy a hűtőtáskás turista 

Az egyik parti büfében dolgozóktól megtudtuk azt is, hogy tapasztalatuk szerint a magyar vendég keveset költ strandolás közben. – Inkább a németek, csehek, lengyelek és szlovákok azok, akiket látunk. Ők azok, akik tovább itt vannak és fogyasztanak – mondta Kovács Rajmund pultos. – A külföldiek legalább 4–5 napra érkeznek és ezalatt bátrabban költenek. Az egynapos turisták főleg a környékről érkeznek és jobban megnézik, hogy mire költenek. Lehet látni, hogy kik azok, akik csak reggeltől estig maradnak, mert hűtőtáskával érkeznek. 

A 67-es gyorsforgalmi útnak köszönhetően elérhetőbbé vált a Balaton

A 67-es út négysávossá szélesítése közelebb hozta a Balatont a Kaposvár és Pécs irányából érkezőknek. Rövid idő alatt elérhetővé vált a Balaton-part. Így akár egy rövid kiruccanásra, akár egy esti balatoni rendezvényre is érdemes már elindulniuk a tótól délre élőknek, mert sem időben, sem költségben nem jelent túl nagy megterhelést. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában