Elf Bar roadshow

2024.07.01. 13:35

Közel nyolcszáz fiatalt szólítottak meg

Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézettel közösen. Több helyszínt, így Kaposvárt is érintette a program.

Harsányi Miklós

Fotó: NAV

– Az egész országból általános- és középiskolák keresték meg a Bevetési Igazgatóságot azért, hogy tanulóik oktatásához kérjenek segítséget – tájékoztatott hétfőn a NAV. – A különböző néven elterjedt – többek közt Elf Bar, Poco Bar, Nutristick – illegális dohánytermék veszélyeire és jogkövetkezményeire fókuszált előadásokat Salgótarjánban, Szolnokon, Budapesten, Pápán, Kaposváron és Tiszaföldváron tartották meg a diákok köreiben.

A nebulók érdeklődve hallgatták az okító szavakat, amelyet rendszerint kötetlen beszélgetéssel zártak az előadók. A fiatalok körében az elektromos cigaretta rendkívül népszerű, többek között a Magyarországon illegális ízesített változata is. A NAV, valamint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) szigorúan ellenőrzi a termékek illegális kereskedelmét, és folyamatosan kiszűri ezeket a termékeket a feketepiacról. Az adóhatóság közleményében nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy dohánytermék Magyarországon kizárólag dohányboltokban értékesíthető. Az ízesített elektronikus cigaretta (például Elf Bar, Poco Bar, Nutristick) hazánkban illegális, értékesítése szigorúan tilos.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában