Somogyi Nyugdíjasok

2024.07.25. 12:05

Az idősek tapasztalatára a jövőben is számítanak Somogysárdon

Az Ezüstfenyő Nyugdíjasklub tagjai is részt vettek a faluház nemrég lezajlott átadásán, amelyen egyrészt örömtánccal színesítették a műsort, másrészt lángossütéssel is segítették a rendezvény lebonyolítását.

Varga László

Szaka Lászlóné klubvezetőtől megtudtuk, hogy a fellépésre már jóval előbb megkezdték a felkészülést, aminek eredményeként mozgásuk remek összhangban volt a zenével, és méltán kaptak elismerő tapsot a közönségtől is. 

– Összetartó csapat lévén létszámgondjaink sincsenek, nemrég két új jelentkezőt is felvettünk – mondta. – Bár lehetnénk többen is, nem egyszerű tagokat toborozni. Reméljük, hogy a faluházban sorra kerülő rendezvényeinket kívülállók is nagyobb számban látogatják majd, ezáltal jobban megismerve a tevékenységünket. 

Szerinte bizakodására adhat okot az is, hogy jó az együttműködésük az óvodával és a civil szervezetekkel, emellett kiváló kapcsolatot ápolnak az önkormányzattal és sok segítséget kaptak László Klaudia Gyöngyi könyvtárostól is. – Érdemes megszívlelni a vármegyei nyugdíjas-szövetség ajánlását is, miszerint a jövő érdekében célszerű új programokkal bővíteni a klub tevékenységét és valamennyi korosztályt bevonni a rendezvényekbe, így erősítve a faluközösséget, ahogy erre kiváló példa volt az átadási ünnepség. 

Fentős Zoltán polgármester szerint az idősek tapasztalatára és önzetlen segítségére a jövőben is nagy szüksége lesz a településnek.

Az új létesítmény létrejötte jelentős mérföldkő a településen 

Somogysárd közösségi életére, így várhatóan a nyugdíjasklub tevékenységére is pozitív hatással lesz az új faluház. Ezt támasztotta alá Fentős Zoltán polgármester is, aki lapunknak arról beszélt, hogy szeretnék tartalommal megtölteni a faluházat, az önkormányzat rendezvényei mellett otthont adnának valamennyi településen működő intézmény és civil szervezet rendezvényeinek, így a szépkorúakénak is. Előreláthatóan még a fűtési szezonban sem fog szünetelni a létesítmény, a folyamatos működéshez ugyanis adottak a feltételek. Szaka Lászlóné szerint máris benyújtották igényüket az október 5-én tizenötödik alkalommal sorra kerülő vármegyei szintű dalversenyre, de jövőre kistérségi bemutatót is rendeznének, amennyiben erre felkérést kapnak. A faluház azonban nem csupán rendezvényeknek ad majd otthont a jövőben, de a generációkat is közelebb hozhatja egymáshoz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában