Somogyi Nyugdíjasok

2024.07.25. 10:20

A pincéjét is megmutatta a borverseny különdíjasa a Főnixnek

A Főnix Nagyasszonyok Egyesületének huszonöt tagja a közelmúltban Toronyi József borosgazdánál töltött el egy napot a Deseda toponári oldalán.

Varga László

A meghívás apropóját a januári füredi borverseny adta, ahol a vendéglátójuk kapta a Főnix különdíját. 

A meghívás a szőlőhegyre szólt, ám Dávid János, a Deseda Egyesület elnöke jóvoltából egy hangulatos tóparti kiránduláson is részt vettek. Az elnök bemutatta a környék múltját és jelenét, szót ejtve a jövővel kapcsolatos elképzelésekről is. A séta, a finom babgulyás és a jóféle borok mellett a tartalmas beszélgetések tették emlékezetessé a kirándulást, a legfontosabb azonban Porkoláb Lászlóné elnök szerint az egymáshoz tartozás érzésének és a baráti kapcsolatoknak az erősítése volt. 

– Ezt a célt szolgálta nemrégiben a gyékényesi találkozásunk, mint ahogy a rövidesen sorra kerülő nagyszakácsi gasztronómiai nap is, ahol pogácsasütésben szeretnénk a hagyományokat folytatni – utalt az elnök a korábbi évek sikereire, amelyek közül több alkalommal első hely és különdíj is került az egyesület vitrinjébe. 

– A nagyasszonyaink számára igyekszünk minden évben tartalmas programokat szervezni, ezeken azonban a nagy földrajzi távolságok miatt döntően somogyiak tudnak részt venni, így elsősorban köztük alakultak ki baráti kapcsolatok is – tette hozzá az elnök. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában