Somogyi Nyugdíjasok

2024.07.15. 12:00

Felavatták az új faluházat Somogysárdon, 300 millió forintot költöttek rá

Varga László

Milyen jó, hogy itt vagyunk, s mint a régi jó barátok egyet mondunk s egyet gondolunk – énekelte stílszerűen az Ismerős Arcok Nélküled című slágerét Bozsó Bibiána Somogysárdon az alig pár hónap alatt felépült faluház szombati átadási ünnepségén, a rendezvényt családi nappal és pásztortalálkozóval kötötték egybe a szervezők. 

Mint megtudtuk, a pásztortalálkozóból hagyományt szeretne teremteni az önkormányzat, a településen a megyeszerte ismert Kiss Pali bácsi ápolja az ősi mesterséggel járó hagyományokat. Ennek bizonyításaként az idős juhász a találkozón részt vevő társaival együtt a rájuk jellemző öltözetben jelent meg a pulpituson és egy pásztornótát is előadott az ünneplő közönség örömére. 

A faluház építésére vonatkozó részleteket Fentő Zoltán polgármester osztotta meg. Elmondta, 300 millió forintból készült el a beruházás, 200 fős létesítmény költségei nagyobbrészt pályázati forrásból álltak össze, a munkálatokhoz Somogy Vármegyei Önkormányzattól révén is kaptak támogatást. Az új faluházat az átadóünnepségen Móring József Attila országgyűlési képviselő kiváló minőségűnek, Biró Norbert, a vármegyei közgyűlés elnöke európai szintűnek nevezte. 

Az ünnepi műsor színvonala is felnőtt a közösségi házhoz: Bozsó Bibiána nagyon szép éneke, az óvodások bájos összeállítása és a helyi nyugdíjasklub örömtánca méltán ragadtatta tapsra a nézőket, míg a Jó Laci Betyárra is sokan voltak kíváncsiak. A nagy meleg nem riasztotta el a késő estébe nyúló, kinti programok részvevőt sem, akik között szép számmal voltak más településekről érkezők is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában