Fennakadás

2024.08.26. 16:23

Aszfaltoznak majd a kaposvári Kodály-iskola körül

Marosi Gábor

Iskolakezdésig biztosan nem végeznek a munkával a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola környékén, tájékoztatta szerkesztőségünket a kaposvári önkormányzat. A beruházás a nyár elején kezdődött el a Fő utcában a Dózsa György és a Hársfa utca közötti szakaszon, az elmúlt két és fél hónapban azonban nem tudták befejezni. Az Eon áram és gázszolgáltató ugyanis a közműcserékkel augusztus végére végez, ezért az aszfaltozási munkát csak azután, szeptember első felében lehet elvégezni.

A kaposvári önkormányzat a közleményben arra is kitért, hogy az iskolakezdés miatt várhatóan megnövekszik majd a Fő utca és az Anna utca környékén a forgalom, ezért a város a kivitelezés idejére a rendőrség segítségét kérte, hogy az iskolások biztonságosan, gördülékenyebben tudjanak közlekedni. A város vezetése arra kérte a Fő utca aszfaltozását végző kivitelezőt, hogy a munkálatokat az ősz folyamán úgy végezze el, hogy az a lehető legkevésbé zavarja a gyermekeket, a szülőket és a tanítást. Szita Károly polgármester felkérte a rendőrséget, hogy a forgalmasabb gyalogátkelőhelyeknél fokozottan figyeljenek oda városszerte, és segítsék a gyermekeket és szüleiket a tanévkezdés idején.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában