Helyi közélet

2024.08.02. 11:46

Élénkíti a déli part turizmusát a RockBalaton is

Évről évre megtelnek a szálláshelyek Fonyódon és környékén a RockBalaton fesztiválra. A rendezvény kedvező hatással van a balatoni turizmusra is, hiszen sokan hosszabb nyaralássá nyújtják az itt tartózkodásukat.

Góz Lilla

Forrás: Kajetán Jácint

Fotó: Kajetan Jacint

A déli part egyik közkedvelt fesztiválja lett az elmúlt tíz évben a RockBalaton, ahol generációk szórakoznak együtt évről évre. Az idei már sorban a tizedik lesz, igaz 2021-ben egy alkalommal a koronavírus miatt nem düböröghetett rock. 

Ennek azonban már nyomát sem lehet érezni, hiszen egy héttel a fesztivál előtt nem lehetett Fonyódon szállást foglalni. A Fonyódi Turisztikai Egyesület adatai szerint, csak elvétve találhatóak szabad szobák a városban ebben az időszakban. A szállásadóktól megtudtuk azt is, hogy nem csak Fonyódon, hanem a környező településeken is pörgeti a turizmust a rendezvény. 

– Nincs több kiadható szobánk már, hiszen hetekkel ezelőtt lefoglaltak mindent. A vendégeink között vannak olyanok, akik a RockBalaton miatt jelentkeztek – mondta Lajos Beáta, a balatonlellei Boathouse Apartmanház tulajdonosa. 

A turisták előnyben részesítik Balatonlelle mellett Balatonboglárt is, hiszen innen csak egy megálló vonattal Fonyód. Ebben az időszakban ugyanis óránként járnak az úgynevezett bagolyvonatok, amelyek éjszaka, fesztiválzárás után is közlekednek. A szervezők azt javasolják a környéken megszálló fesztiválozóknak, hogy ha tehetik vegyék igénybe a vasúttársaság szolgáltatását. Ugyanakkor autóval is érkezhetnek a RockBalatonra, hiszen a fonyódi piac területén ingyenes parkolók várják őket.

Augusztus 8. és 11. között, négy napon keresztül Fonyód lesz a rock balatoni nyári fővárosa, hiszen ismét megrendezik a RockBalatont, ahol a magyar rockzenei élet legnagyobbjai és a legjobb feltörekvő zenekarok váltják egymást a színpadon.

A fellépők között található Rudán Joe, az Alvin és a Mókusok, a Depresszió, az Ossian, az Aurora, a Pokolgép, Kárpátia, a Moby Dick. De fellép a Király halott, a Nemzeti Hang, a Classica, az Omen, az Ős-Messenger, valamint a Detonic. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában