Kiállítás

2 órája

A Dráva ezer arcára világít rá a barcsi tárlat

Gamos Adrienne

A víz az úr Primon Annamária tárlatán, melynek gazdag képanyagát a folyók világnapjához kapcsolódva állította össze az elmúlt négy évben Barcs, Őrtilos és Vízvár környékén készült fotóiból. 
– Van, amit ugyanott, ugyanolyan nézőpontból fotóztam, az egyiket az augusztusi árvíz idején, a másikat téli száraz folyómedernél – mondta a Csokonyavisontán élő Primon Annamária, aki már többnyire fotósként dolgozik, hiszen az építészi tevékenysége 30 év után háttérbe került. 
– A Barcsi Városi Könyvtárban november 11-ig látogatható „Vadvízvilág…, avagy az én Drávám” kiállítás fotói között kedvencem a látvány és az átélt pillanatok miatt a barcsi kikötő reggeli párás időben, a naplemente a Dráva-hídról valamint a vihar utáni Kis-Bók – mondta az alkotó. Hozzátette: Ansel Adams, amerikai fényképésszel vallja, hogy a fényképen mindig két ember van; a fényképész és a néző. – A fotóimmal azt üzenem: tiszteljük, óvjuk a természetet, és minél több időt töltsünk a szabadban. De felhívom a figyelmet a változékonyságra, a folyók ezer arcára, a víz fontosságára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában