Röplabda

2024.06.30. 11:14

Franciaországból érkezik a Fino harmadik igazolása - hivatalos

A Fino Kaposvár SE férfi röplabda csapata a 2023/24-es szezonban megszerezte a klub történetének 20. bajnoki aranyérmét, ami mellé a 19. Magyar Kupa-győzelem is felkerült a polcra. A 2024/25-ös szezonban így mindkét honi sorozatnak címvédőként fut neki a somogyi rekordbajnok, mely nemrégiben bejelentette harmadik nyári érkezőjét.

A 22 esztendős Martin Djordjevic az elmúlt három szezonban a francia élvonalban szereplő Rennes Étudiants Club játékosa volt, emellett öt évig erősítette a különböző francia korosztályos válogatottakat. A 198 cm magas játékos szerb családból származik, édesapja Nenad Djordjevic több, mint 200-szoros jugoszláv válogatott röplabdázó volt.

– Nagyon hálás vagyok azért, amiért a jövőben a Fino Kaposvár sikereiért küzdhetek. Várom az első találkozást a stábbal, a csapattársakkal és persze a klub összes szurkolójával. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy az előttünk állószezon is olyan emlékezetes legyen, vagy még emlékezetesebb, mint az előzőek – fogalmazott Martin Djordjevic.

Slobodan Prakljacic együttese a tervek szerint augusztus elején kezdi majd meg a felkészülést, amit még július közepén átírhat a Bajnokok Ligája sorsolása.

Játékosmozgás

A (jelenlegi) játékoskeret: Magyar Bálint, Laczó Bálint – feladók; Bögöly Gábor, Hubicska Patrik, Quevedo Hernández Hermes (kubai) – ütők; Kalmár Ákos – átló; Iván Bence, Boldizsár Péter, Stepan Novoselov (orosz) – centerek; Eördögh Bálint, Jorge Bruno Feliciano (brazil) – liberók.

Érkeznek (2): Martin Djordjevic (francia) – szélső ütő; Jorge Bruno Feliciano (brazil) – liberó; Boldizsár Péter (Kecskeméti RC) – center.

Távoznak (5): Zarka Márton – feladó (Amerikai Egyesült Államok); Tóth Gábor – ütő  (Amerikai Egyesült Államok); Baróti Árpád – átló (külföldön folytatja); Bozóki Bence – liberó (külföldön folytatja); Lescay Favier Tomas Alejandro (kubai) – center. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában