Helyi sport

2024.08.29. 13:09

Az eredményeket és a szurkolókat is megtartaná a NEKA férfi NB I-es csapata az új bázisán

A balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia különleges keretek között, egy hajózással egybekötött sajtótájékoztatót tartott szerdán Siófokon

Mocsai Tamás szerint a NEKA szintet lép

Fotó: likeBalaton.hu/K.A.

Az eseményen többek között bejelentették, hogy a NEKA férfi NB I-es csapata a 2024/2025-ös idény hazai mérkőzéseit a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban játssza. Az új helyszínnel kapcsolatban Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője is megszólalt.

– Ez egy nagy lépés számunkra. Szintet lépünk a kézilabdázásban – mondta az NEKA ügyvezető. – Kimaxoltuk a munkacsarnokot Bogláron, ahol eddig játszottunk. Bízom benne, hogy Siófokon a Kiss Szilárd Sportcsarnokba ellátogatnak a környékbeli szurkolók, és kialakíthatjuk magunknak a „hazai pályát”. Azt gondolom, hogy csodálatos helyszínen leszünk, hiszen a siófoki sportcsarnok egy ékszerdoboz. Küldetésünk, hogy fiatalokat neveljünk.

A csapat Sótonyi László vezetésével az első évben feljutott az első osztályba, a második szezonban 8-dik helyezést értek el. Extra eredmény volt a 2023 márciusában kivívott döntetlen a világsztárokat felvonultató Telekom Veszprém ellen, valamint a Magyar Kupa bronzérem. A jövőbeni célkitűzésekről, a NEKA-nál negyedik szezonját kezdő vezetőedző beszélt.

– Nem is lehet más a célunk, hogy tovább folytassuk ezt a sorozatot – mondta Sótonyi László. – Siófokra költözünk, egy kézilabda-tradícióval rendelkező városba, és azt ígérhetem, hogy ez a csapat mindent el fog követni, hogy megtartsa nézőket, és egyre többet látogassanak ki a mérkőzéseinkre – ígérte Sótonyi, aki hozzátette: jó az irány, ugyanis a NEKA-tól a Bundesligába és spanyol csapatokba is kerültek már játékosok, és többen ott kopogtatnak a válogatott ajtaján.

A NEKA megálmodója, alapítója, sporttudományos és szakmai főigazgatója, Mocsai Lajos is részt vett a rendezvényen, aki az akadémia megalakulásáról is megemlékezett.

– 10 évvel ezelőtt alapítottam a NEKA-t azzal a céllal, hogy Európa meghatározó utánpótlásközpontja legyen. A világ- és olimpiai bajnok franciák egyik kézilabda-küldöttsége úgy nyilatkozott, hogy ők nagyon büszkék lennének, ha Franciaország 5 régiójának valamelyikében akár egy ilyen komplexum is épülne – emelte ki a szakmai főigazgató, aki minden téren támogatásáról biztosította akadémistákat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában