Sonline.hu videó

2024.08.04. 14:21

Míg a kalózok pihentek huszonkét nő szállta meg a balatoni hajót

A hétvégén nem a kalózok foglalták el a hajót, hanem a sportos lányok a siófoki kikötőben!

Hajdú Marianna

Vasárnap reggel a siófoki kikötő különleges látványnak adott otthont: a "Talizmán II" nevű, kétárbocos vitorlás hajó fedélzetén egy lelkes női csoport készülődött. Nem kirándulni indultak, hanem egy egyedi és izgalmas sporteseményre: kettlebell edzésre a Balaton közepén.

A fedélzeten Papp Lívia, a csapat edzője, irányította a foglalkozást. Az ötlet, hogy egy vitorláson tartsanak edzést, hirtelen ötletből született és gyorsan valósággá is vált, amelyhez a hajó tulajdonosa, Szemlédy Ákos örömmel kölcsönözte a spanyol vízicirkálót. 

– Nagyon gyorsan szerveztük meg, nem is volt időnk reklámozni – mesélte Lívia – Huszonketten voltunk, és alig fértünk el a hajón.

A csapat Tamásiból érkezett, és az edzés különleges hangulatát nem csak a mozgás, hanem a környezet is adta. A Balaton végtelen vízfelülete, a friss levegő és a kellemes szél mind hozzájárultak ahhoz, hogy ez az edzés felejthetetlen legyen. A lányok cipőben edzettek, amit Lívia furcsának tartott, hiszen általában mezítláb dolgoznak a tatamin. Azonban a hajón ez elkerülhetetlen volt.

– Attól azért féltünk, hogy mennyire fog billegni a hajó alattunk, de nem volt olyan vészes – mondja Lívia – A szabad levegő és a panoráma pedig egyszerűen fantasztikus volt. A lányok is nagyon élvezték, hogy ilyen különleges helyen edzhettek.

Az edzés 45 percig tartott, mivel időben vissza kellett érniük a kikötőbe, hogy a hajó indulhasson a következő időpontra. Azonban a hasizom gyakorlatokat már nem tudták a hajón megcsinálni, ezért a parton fejezték be.

– Végig feküdtünk huszonketten a járdán, vittük a zenét is, és ott fejeztük be az edzést. Az arra járók fényképeztek minket, mintha valami nagy attrakció lettünk volna.

Az esemény végén a csapat beült a közeli kávézóba, hogy együtt ünnepeljék meg a különleges edzést.

– Nagyon jó programot csináltunk, mindenkin egyenruha – fehér felső és fekete nadrág – volt, nekem volt egyedül fekete pólóm – meséli Lívia – Nagyon élveztük az egészet, és reméljük, hogy lesz még hasonló alkalom.

Ez az edzés nem csak a testet, de a lelket is felfrissítette a lányokban, akik különleges élményekkel gazdagodhattak, és egy olyan napot tölthettek el együtt, amit talán sosem felejtenek el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában